Οι ατάκες του Παπούλια στην Κεφαλογιάννη!

Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με την Ο.Κεφαλογιάννη

Με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη στο προεδρικό μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα της αρμοδιότητάς της.

Ο κ. Παπούλιας έδωσε τα εύσημα στην υπουργό Τουρισμού, ενώ η κ.Κεφαλογιάννη από την πλευρά της εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και τις αφίξεις από το εξωτερικό τη φετινή χρονιά, τονίζοντας πως περιμένει ακόμα καλύτερη εικόνα το 2014.

Αναλυτικά ο διάλογος:

ataka.jpg

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κόψατε το νήμα πολύ καλά. Τι προγραμματίζετε, γιατί σας βλέπω να κινείστε. Πείτε μου.

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Το 2013 ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι βάλαμε τις βάσεις για να έχουμε καλές χρονιές για τον τουρισμό από εδώ και πέρα συνεχώς βελτιωμένες

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό ακούγεται καλά.

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Έχουμε καλά μηνύματα για το 2014, αλλά σας λέω ότι δεν επαναπαυόμαστε στην επιτυχία που είχαμε φέτος. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, μας αφορά όλους. Είδαμε ότι σε τοπικές οικονομίες και τοπικές κοινωνίες βοήθησε πάρα πολύ, στήριξε τα εισοδήματα. Και αυτό είναι ένα πολύ βασικό θέμα, γιατί φέτος δεν είπαμε απλώς ότι είχαμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, είχαμε και αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό, αυξήθηκε η μέση κατά κεφαλή δαπάνη. Άρα βλέπουμε ότι βελτιωνόμαστε και στα ποιοτικά στοιχεία και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να προσπαθήσουμε να το βελτιώνουμε συνεχώς. Διότι η Ελλάδα είναι ένας προορισμός για όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεν είναι μόνο το καλοκαίρι, για τον ήλιο και τη θάλασσα. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα που μπορούμε να προβάλουμε και όλες οι περιοχές της χώρας θα έπρεπε να μπορούν να στηρίζουν το εισόδημά τους, σε ένα βαθμό, στον τουρισμό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωστό, όχι μόνο η Κρ��τη...

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Νομίζω ότι και τα δικά σας τα μέρη, που είναι τόσο ωραία και με παράδοση, με εξαιρετικά προϊόντα, γιατί και αυτό ξέρετε είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο: η σύνδεση δηλαδή που μπορούμε να έχουμ�� μεταξύ του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι που θέλουμε να προβάλουμε. Και γι’αυτό δεν σταματάμε την προβολή της χώρας, σε όλη τη διάρκεια του έτους συνεχίζουμε τις προσπάθειες να προβάλουμε την Ελλάδα σαν ένα προορισμό που μπορεί να βρει κανείς διαφορετικά πράγματα, σε διαφορετικές περιοχές, όλο τον χρόνο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θερμά συγχαρητήρια. Κάνετε πολύ καλή δουλειά και έχετε ένα μεράκι γι’αυτό που κάνετε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό: ο άνθρωπος που έχει μεράκι γι’αυτό που κάνει έχει επιτυχίες.

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Ευχαριστώ πάρα πολύ.

φωτο:eurokinissi - BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top