Μεϊμαράκης: να απομονωθούν συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το αξίωμα του βουλευτή ​​

«Οι πολίτες εκτός από κόμματα να επιλέγουν και πολιτικούς» ζήτησε

Μεϊμαράκης: να απομονωθούν συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το αξίωμα του βουλευτή   ​​

Να απομονωθούν από το ίδιο το Κοινοβούλιο «συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με το αξίωμα του βουλευτή» ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους ανθυπασπιστές του Κέντρου Εκπαίδευσης «Παλάσκας» .

«Είναι γεγονός ότι υπήρξαν συμπεριφορές οι οποίες μας πλήγωσαν, οι οποίες δεν τιμούσαν το βουλευτικό αξίωμα και την τιμή την οποία κάνουν οι πολίτες, εκλέγοντάς μας ως εκπροσώπους τους» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης,

Ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε όμως ότι και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει με την ψήφο τους να επιλέγουν πολιτικούς οι οποίοι να μπορούν να τους εκπροσωπήσουν επάξια.

«Γι’ αυτό όμως, θα πρέπει και οι πολίτες, κάνοντας χρήση του μεγάλου όπλου της Δημοκρατίας, της ψήφου, να επιλέγουν όχι μόνο προγράμματα και κόμματα αλλά και πολιτικούς, μέσω του σταυρού προτίμησης. Εκείνους, δηλαδή, που πιστεύουν ότι μπορούν επαξίως να τους εκπροσωπήσουν» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Εν τέλει, οι πολίτες είναι εκείνοι που έχουν το όπλο να εκλέγουν τους βουλευτές ή να μην τους εκλέγουν. Να τους δοκιμάζουν, να τους επιβραβεύουν ή να τους αποδοκιμάζουν, με την καλή έννοια του όρου, χωρίς βιαιότητες και χωρίς φραστικές παρεκκλίσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στη βία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε ακόμα στην προοπτική που θα δημιουργήσει η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος σχετικά με την οικονομική κρίση και τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το γεγονός, όμως, ότι φέτος θα έχουμε πλεόνασμα πρωτογενές, καθώς και ότι αυτό θα διανεμηθεί αναλόγως, είναι ένα πρώτο θετικό βήμα το οποίο μας δίνει την αισιοδοξία και την ελπίδα να κοιτάζουμε το μέλλον» επισήμανε .

Για τη στάση της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «υπάρχουν πάρα πολλές φορές συζητήσεις με ρητορικές που ξεφεύγουν καμιά φορά», αλλά διευκρίνισε ότι «τα κόμματα προσπαθούν με τις προτάσεις τους να συμβάλλουν δημιουργικά στην επίλυση των προβλημάτων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top