Νέα πρόκληση Γκρούεφσκι: "Πρώην Οθωμανική Επαρχία η Ελλάδα"

Πάει γυρεύοντας ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ

​Προκαλεί και πάλι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι…… Δεν πέρασε πολύς καιρός που κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση για απροθυμία διαλόγου όσον αφορά το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας και παρεμπόδιση στην ένταξη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και …. τώρα ο Γκρουέφσκι ξαναχτυπά, αποκαλώντας την χώρα μας«Πρώην Οθ��μανική Επαρχία».

Ο Γκρούεφσκι παράφρασε τη χρήση του επίσημου όρου Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) που είναι η ονομασία της χώρας του βάσει διεθνών συμβάσεων.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι δηλώσεις έγιναν την Πέμπτη, μία ημέρα μετά τη θετική για τη χώρα του έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία προτείνει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας.

Ο Γκρούεφσκι διεμύνησε πως όσο το κόμμα του είναι στην κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει λύση με την οποία θα αμφισβητείται το έθνος και η γλώσσα των Σκοπιανών.

«Έχουμε ένα έθνος και ένα κράτος με το δικό του όνομα τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και τη δική του γλώσσα τη "Μακεδονική"» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως επιθυμεί μια λύση στο πρόβλημα με την Ελλάδα «με αμοιβαίο σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top