«Συντομεύετε» από τρόικα: Ζητά την απόλυση 3.000 δημοσίων υπαλλήλων!

Στο Μαξίμου σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Συντομεύετε» φέρεται να είναι το μήνυμα που στέλνει η τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο ζητώντας «ξαφνικό θάνατο» για 3.000 υπαλλήλους έως το τέλος του έτους.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, όπως σας έχουμε αναφέρει, φέρονται να έχουν απορρίψει τις 3000 από τις 4000 απολύσεις στο Δημόσιο που -βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων- είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε ως το τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει μπροστά της ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους 2000 εργαζόμενους στην ΕΡΤ που έμειναν ξαφνικά -και χωρίς αξιολόγηση- στο δρόμο τον περασμένο Ιούνιο και τους 1000 απασχολούμενους στην Αμυντική Βιομηχανία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εξασφαλιστεί οι λοιπές 1.000 απολύσεις. Αφενός για τους 700 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αυτοαξιολόγηση στην Αυτοδιοίκηση (η σχετική προθεσμία είναι ως τις 31 Οκτωβρίου), ενώ μέχρι τώρα ο αριθμός των επίορκων και κοπανατζήδων που έχουν αποχωρήσει με τελεσίδικες αποφάσεις, είναι περίπου 100, με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι θα φθάσουν τους 300.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να υπάρχει η τρύπα των 1439 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων στη διαθεσιμότητα.

Όλα αυτά τα θέμα θα βρεθούν στο μενού της συνεδρίασης που θα έχει σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλ��ο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 13.30.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top