«Παρών» από τους ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία για αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ

Ποιες προϋποθέσεις έθεσε για την αναστολή ο Ν. Μαριάς

«Παρών» από τους ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία για αναστολή χρηματοδότησης της ΧΑ

Δεν θα ψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά οι βουλευτές του κόμματος θα δηλώσουν «παρόντες» κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, σχετικά με την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, τα μέλη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς ανέφερε κατά την σημερινή του τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι για να ισχύσει η αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, πρέπει:

-Να γίνεται μετά από έκδοση καταδικαστικής απόφασης του οικείου Ποινικού Δικαστηρίου κατά των εμπλεκομένων βουλευτών ή έστω τουλάχιστον μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος και την επιβολή προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικά Ποινικής Δικονομίας.

-Η απόφαση αναστολής χρηματοδότησης του ελεγχόμενου πολιτικού κόμματος να λαμβάνεται από την Ολομέλεια της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και αφού έχει προηγηθεί σχετική λήψη απόφασης για άρση ασυλίας των εμπλεκομένων βουλευτών του εν λόγω κόμματος.

α αφορά αποκλειστικά και μόνο, πράξεις που εμπίπτουν στο έγκλημα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικά για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Όπως συμπλήρωσε, η αναφορά της τροπολογίας και στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικά περί τρομοκρατίας πρέπει να απαλειφθεί ενόψει της ευρύτητας της εν λόγω διάταξης την οποία, όπως ισχυρίσθηκε «μπορεί να αξιοποιήσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, για το χτύπημα των αντιμνημονιακών αγώνων και κινητοποιήσεων του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού».

Ο κ. Μαριάς έκανε λόγο επίσης για την "ανάγκη διμέτωπου αγώνα κατά του νεοναζισμού και του μνημονίου" .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top