Την άρση της πολιτικής επιστράτευσης σε ναυτεργάτες και ΜΜΜ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με επικεφαλής τον Α. Μητρόπουλο…

Την άρση της πολιτικής επιστράτευσης σε ναυτεργάτες και ΜΜΜ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να αρθεί η πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών και των εργαζομένων στο Μετρό, το τραμ και τα τρόλεϊ, ζητούν με επερώτησή τους τριάντα τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Οι βουλευτές επικαλούνται άρθρα του Συντάγματος, της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

«Όπως έχει κριθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κατοχυρούμενη από το Σύνταγμα ελευθερία της εργασίας, επιτρέπεται να καταλυθεί με την επιβολή επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, μόνον για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον, όπως είναι οι θεομηνίες ή η αντιμετώπιση 'ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία'», αναφέρεται στην επερώτηση.

Τη δική του σημασία έχει βέβαια το γεγονός ότι επικεφαλής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος, παρότι κατηγορείται από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή (με τον ίδιο να αρνείται κάτι τέτοιο)…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top