Σουλτς: υπό ασφυκτική πίεση Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα στο μεταναστευτικό

Ζήτησε αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή με τις υπόλοιπες χώρες

Σουλτς: υπό ασφυκτική πίεση Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα στο μεταναστευτικό

Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίκαιη κατανομή ��ων βαρών που συνεπάγεται η μετανάστευση, ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επισημαίνοντας ότι χώρες όπως η Μάλτα, η Ιταλία και η Ελλάδα τελούν υπό ασφυκτική πίεση.

«Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που έχουν οι γερμανικοί δήμοι και κοινότητες, εάν δεχθούν και άλλους πρόσφυγες. Είμαστε όμως η πλουσιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν διαθέσουμε τους απαραίτητους πόρους στους δήμους και τις κοινότητες, τότε η Γερμανία, που κάνει ήδη πολλά, μπορεί σίγουρα να κάνει ακόμη περισσότερα», δήλωσε ο κ. Σουλτς σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Γερμανία δεν μπορεί ασφαλώς να λύσει μόνη της το πρόβλημα.

«Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμβάλουν. Για αυτό είμαι λίγο απογοητευμένος που ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών διατείνεται ότι κάνουμε ήδη αρκετά. Θα έπρεπε να καλέσει τους υπόλοιπους να κάνουν όλοι μαζί περισσότερα», πρόσθεσε ο γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανέδειξε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της σχέσης μεταξύ των εμφυλίων πολέμων σε χώρες προέλευσης μεταναστών και των ευρωπαϊκών εξαγωγών όπλων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top