Ερωτήσεις στη Βουλή μέσα από τον Κορυδαλλό κατέθεσαν βουλευτές της ΧΑ!

Τι ρωτάνε οι Γ. Λαγός και Χρ. Π��ππάς με… βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής

Τέσσερις συνολικά ερωτήσεις στη Βουλή, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατέθεσαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς, με… βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, καθώς εξυπακούεται ότι δεν μπορούσαν να τις καταθέσουν αυτοπροσώπως!

Η πρώτη ερώτηση υπογράφεται από τον Γιάννη Λαγό και απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, με θέμα την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού να επιτρέψουν την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας εντός του χώρου κράτησης των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΧΑ σε άλλους κρατούμενους έχει επιτραπεί να αναρτούν σημαίες στους χώρους όπου κρατούνται.

Τη δεύτερη ερώτηση υπογράφει επίσης ο Γ. Λαγός, με θέμα τις «νέες απολύσεις, που ζητεί η τρόικα», και απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Η τρίτη ερώτηση, την οποία υπογράφει ο Χρήστος Παππάς, αφορά «φήμες για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητου κράτους» και απευθύνεται στον υπουργό Εξωτερι��ών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Η τέταρτη ερώτηση, από τον Χ. Παππά επίσης, αναφέρεται στα ανταλλάγματα που ζητά η Τουρκία προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και απευθύνεται προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως και η ερώτηση του εκτός… Κορυδαλλού βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, τον οποίο εγκαλεί για το γεγονός ότι με δηλώσεις του αμέσως μετά τις συλλήψεις βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε σε «δίκαιη δίκη», προεξοφλώντας κατά τον ίδιο βουλευτή ότι δεν θα εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα και ότι οπωσδήποτε η απόφαση θα φτάσει στο ακροατήριο.

Αξίζει να ση��ειωθεί ότι σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ανακοίνωσε ότι σταματά να απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών της ΧΑ, κατά το διάστημα που εκκρεμεί εις βάρος στελεχών του κόμματος κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top