«Κουνάνε μαντήλι» στην Ελλάδα 350.000 μετανάστες με τον νέο μεταναστευτικό κώδικα!

Ελεύθεροι να ταξιδεύουν ΚΑΙ εντός ΕΕ με την «επί μακρόν διαμονή»

Μεταναστευτικό Κώδικα για πρώτη φορά αποκτά η Ελλάδα.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών παρουσίασε τον νέο Κώδικα, ο οποίος θα παρέχει τη δυνατότητα σε νόμιμους μετανάστες να πάνε για εργασία σε άλλη χώρα της ΕΕ καθώς η άδεια διαμονής που δινόταν μέχρι τώρα δεν τους έδινε το δικαίωμα να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αυτό θα γίνεται με την «Άδεια διαμονής επί μακρόν», η οποία δίνεται βάση ευρωπαϊκή οδηγίας (από το 2006) και είναι σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσε��ς του υπουργείου Εσωτερικών από τους 540.000 καταγεγραμμένους μετανάστες, θα αναζητήσουν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό περίπου 350.000.

Ο Μεταναστευτικός Κώδικας είναι απλούστερος καθώς μει��νονται σε 20 τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την άδεια διαμονής, ενώ μειώνονται και οι κατηγορίες της άδειας. Παράλληλα, τα ένσημα που θα απαιτούνται για την απόκτηση της άδειας θα είναι 120 το χρόνο.

Σύμφωνα με τον Κώδικα, στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα ή που ήρθαν σε μικρή ηλικία στη χώρα και φοίτησαν στα ελληνικά σχολεία, θα δίνεται η δυνατότητα να ανανεώσουν την παραμονή τους για δύο ακόμη πενταετίες (με το νόμο Ραγκούση που καταργήθηκε έπαιρναν την ιθαγένεια αλλά κρίθηκε αντισυνταγματικό).

Παράλληλα, θα γίνεται χρήση του τεστ DNA καθώς υπάρχει πρόβλημα με μετανάστες από χώρες όπου επιτρέπεται η πολυγαμία, οι οποίοι παρουσιάζουν τεράστιο αριθμό τέκνων. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο άνδρας έχει το δικαίωμα να φέρει μόνο μία από τις συζύγους τους, αλλά ΟΛΑ τα ανήλικα παιδιά του.

Στον Κώδικα θα υπάρχει διάταξη fast track για την άδεια εισόδου και διαμονής αλλοδαπών με στόχο την προώθηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, η οποία θα προβλέπεται για επενδύσεις από 100 εκ. ευρώ και άνω ή για αγορά κινήτου αξίας 250.000 ευρώ και άνω και στοχεύει -κατά βάση- σε Άραβες, Ρώσους και Κινέζους επενδυτές.

Τέλος, όπως ξεκαθάρισε το υπουργείο Εσωτερικών δυσκολεύει το καθεστώς για όλους τους παράνομους μετανάστες καθώς θ�� υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση και όσοι συλλαμβάνονται θα απελαύνονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top