ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στο Eurogroup η Ελλάδα – Διαβάστε τι θα συζητηθεί

«Δύσκολο» θα είναι για τον Γιάννη Στουρνάρα

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στο Eurogroup η Ελλάδα – Διαβάστε τι θα συζητηθεί

​Την Δευτέρα θα γίνει ένα πολύ κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες και ξεκινάει και ένας διπλωματικός μαραθώνιος.

Πρώτο θέμα θα είναι η Ελλάδα και ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, δήλωσε:

«Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup είναι το θέμα της Ελλάδας και θα υπάρχει ένα ''ραπόρτο'' από το Euro working group στα τραπέζια των υπουργών που θα λέει ότι τα 4 προαπαιτούμενα δεν έχουν επιτευχθεί.Γι’ αυτό λοιπόν οι 17 θα ζητήσουν τον λόγο από την ελληνική πλευρά και θα πουν γιατί φτάσαμε ως εδώ. ''Μπράβο για ότι έχετε κάνει, μπράβο για το ότι ��ίστε κοντά στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, στο πρωτογενές πλεόνασμα, όμως πρέπει να υπάρξουν και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε συμφωνήσει!’’».

Ακόμα ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες τόνισε ότι θα είναι κάποιες δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Στουρνάρα: «διότι το ερώτημα είναι το εξής: πρέπει να υπάρξει επίδειξη πολιτικής βούλησης με τα 4 προαπαιτούμενα, ακριβώς γιατί οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται για το νέο δάνειο. Πρέπει να κλείσει πριν το τέλος του έτους. Τώρα μάλιστα που οι Ευρωπαίοι έχουν δώσει τα χέρια και με το ΔΝΤ, όπως έχουμε πληροφορηθεί».

Η υπόθεση του δανείου δεν θα λυθεί τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Θάνος Αθανασίου στο δελτίο του Star: «Ακόμα ξέρουμε ότι η υπόθεση του δανείου θα κλείσει φέτος και έχει πλέον αποσυνδεθεί από την υπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους που πάει για το καλοκαίρι του 2014. Δεν θα λυθεί τώρα τον Νοέμβριο όπως λέει η κυβέρνηση!»

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top