Ν. Δένδιας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απομονώσει τους ακραίους του»

«Δεν παρακολουθείται το τηλέφωνο του κ. Τσίπρα»

Ν. Δένδιας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απομονώσει τους ακραίους του»

Μετά την πολιτική θύελλα που ξέσπασε από την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας σε συνέντευξή του δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απομονώσει τα ακραία στοιχεία του.

«Έχω πει επανειλημμένα ότι υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ , στο σύνολό του, είναι ''άκρο'' αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχτεί κάποιος. Ειδικά αν υπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα δεν παρακολουθείται τονίζοντας με νόημα:

«Φαντάζομαι ότι αστειεύεστε. Έκανα μια σαφή δήλωση. Καμία υπηρεσία αυτού του υπουργείου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται θεσμικά να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα, βουλευτές ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για το φαίνεσθαι και όχι γιατί διαθέτει πληροφόρηση πως συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Ο κ. Δένδιας στη συνέντευξή του στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στη Χρυσή Αυγή και την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα δηλώνοντας:

«Ένα κομμάτι του πολιτικού κόσμου της χώρας βρίσκεται σε αμηχανία όταν βλέπει τη ΝΔ να πρωτοπορεί στην καταπολέμηση του νεοναζιστικού φαινομένου. Κάτι που γίνεται στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε στενή δημοσκοπική λογική και νομίζει ότι θα έχει εκλογικά οφέλη. Δεν μπαίνει στη λογική παροχής εθνικής υπηρεσίας, αλλά και ευρύτερης καταδίκης ακραίων και απαράδεκτων αντιλήψεων».

Όσο για εκείνους που κατηγορούν τη ΝΔ ότι επέδειξε ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, ο κ. Δένδιας τονίζει:

«Νομίζω ότι το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας επέδειξε για μεγάλο χρονικό διάστημα οιονεί αμηχανία. Αυτή είναι κατανοητή: μόρφωμα σαν την Χρυσή Αυγή δεν έχει υπάρξει, τουλάχιστον μεταπολεμικά στην ελληνική Βουλή. Ένα κόμμα το οποίο ήδη έχει πάρει 7% στις εκλογές. Άρα εν μέρει η κοινωνία το έχει νομιμοποιήσει για τους δικούς της λόγους, όχι αποδεκτούς σε εμένα, αλλά σεβαστούς κατ’ αρχήν λόγω του Συντάγματος. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κάποιος που να έχει το μαγικό κλειδί για να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή. Χρειάστηκε πολύς καιρός για να αποκωδικοποιηθεί η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής να τεκμηριωθεί η ποινική αταξία και να μπορέσει με πειστικότητα να απευθυνθεί η κυβέρνηση στο σύστημα της Δικαιοσύνης και να ζητήσει τον ποινικό κολασμό της».

Τέλος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και για τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο για τον Δήμο της Αθήνας.

«Κάνω το καθήκον μου ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Δεν έχω άλλες προσωπικές φιλοδοξίες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top