Κυρ.Μητσοτάκης: Ψέματα αυτά που γράφουν για 5000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Μειοψηφία όσοι θα βρεθούν εκτός δημοσίου μέσω κινητικότητας

Η είδηση του Ελεύθερου Τύπου πως η τρόικα απαιτεί εδώ και τώρα την απόλυση 5000 υπαλλήλων από τους 12500 που θα βρεθούν στην διαθεσιμότητα δεν αναστάτωσε μόνο όσους εργάζονται στο δημόσιο αλλά όπως φαίνεται τάραξε και το ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Άμεση ήταν μάλιστα, η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με ανακοίνωση του έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει:

«1. Η ένταξη ενός δημοσ��ου υπαλλήλου στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν ισοδυναμεί με την απόλυσή του. Η πλειοψηφία των εν λόγω υπαλλήλων θα μετακινηθούν σε θέσεις από τις οποίες θα μπορούν να προσφέρουν πιο ουσιαστικές υπηρεσίες, κάτι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά καθιστά και τους ίδιους πιο αναγκαίους, χρήσιμους και αποδοτικούς.

2. Οι 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα μας από το 2012, για την περίοδο 2013 – 2014 (παράλληλα με 15.000 προσλήψεις) θα προκύψουν:

Α. Από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους δημοσίους υπαλλήλους, με επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι κατά το χρονικό δ��άστημα Ιούλιος 2012 – Σεπτέμβριος 2013 απολύθηκαν οριστικά, για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους, 226 δημόσιοι υπάλληλοι.

Β. Από το εντοπισμό υπαλλήλων που εισήλθαν στο Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών με έμφαση στα πτυχία γλωσσομάθειας, διαδικασία που βρίσκεται σε πλ��ρη εξέλιξη.

Γ. Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.

Δ. Από την οριστική δικαστική επίλυση του ζητήματος των προσωρινών διαταγών, που θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας το πνεύμα του Συντάγματος.

Ε. Από τη μειοψηφία των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας και για τους οποίους δεν θα προκύψουν κενές θέσεις για τη μετακίνησή τους»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top