Κριτική ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της ΝΔ για το ζήτημα της Ολυμπιακής

Σηφουνάκης: «κατέρρευσε μετά την ιδιωτικοποίησή της»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι το 2009 για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας άσκησε ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης. Αφορμή η έγκριση από την Ε.Ε. της εξαγοράς της Ολυμπιακής από την Aegean Airlines, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων της πρώτης εταιρείας.

«Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια από την ιδιωτικοποίησή της, η Ολυμπιακή έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αφού βεβαίως ο ιδιοκτήτης της φρόντισε να την απαξιώσει και να την μετατρέψει σε “τοπικό ΚΤΕΛ”, διακόπτοντας δρομολόγια στο εσωτερικό και εξωτερικό, ξεπουλώντας σημαντικό τμήμα της περιουσίας της, όπως τα slots, καταστρέφοντας και κλείνοντας την τεχνική της βάση στην οποία συντηρούνταν όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, και βεβαίως με τη νέα Ολυμπιακή να μην διαθέτει ούτε ένα ιδιόκτητο πτητικό μέσο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σηφουνάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top