Ρέγκλινγκ: Θα χρειαστεί νέα βοήθεια η Ελλάδα από τους φίλους της

«Έχουμε διανύσει πάνω από τη μισή διαδρομή αλλά η κρίση δεν έχει τελειώσει»

«Συνέχεια της βοήθειας από τους φίλους της» εκτίμησε πως θα χρειαστεί η Ελλάδα μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος στήριξης ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο ίδιος, εξήγησε ότι ήδη η ωρίμανση για την Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού είναι στα 30 χρόνια και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συζητηθεί η περίπτωση 50ετούς ομολόγου.

Αναφορικά με την ευρωζώνη, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι παραμένουν «σημαντικές προκλήσεις» και εξήγησε ότι, αν και έχουμε διανύσει περισσότερο από τη μισή διαδρομή, «η κρίση δεν έχει τελειώσει».

Μιλώντας για τη ρύθμιση των αγορών, τέλος, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως «είναι τρομακτικό σήμερα να θυμόμαστε ότι το φθινόπωρο του 2009 η Ελλάδα πλήρωνε σχεδόν το ίδιο με τη Γερμανία -μόνο 30 μονάδες βάσης περισσότερο για το δεκαετές ομόλογο- παρά το γεγονός ότι πολλές αδυναμίες της ήταν ήδη γνωστές. Ο ανεπαρκής προσδιορισμός τιμών στη βάση αυτών των αδυναμιών στοιχειοθετεί ένα θεαματικό παράδειγμα αποτυχίας των αγορών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top