Τεκμήρια ΤΕΛΟΣ για τους μισθωτούς: Δείτε πως θα μας "φακελώνουν" στο μέλλον

Αποκάλυψη του Γ.Στουρνάρα στο STAR

Τεκμήρια ΤΕΛΟΣ για τους μισθωτούς: Δείτε πως θα μας "φακελώνουν" στο μέλλον

​Πρώτη δημοσίευση:08:20

Καταργούνται όπως όλα δείχνουν τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς από το 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της ΓΓΠΣ. Με απλά λόγια σε λίγους μήνες το κράτος θα υπολογίζει με άλλη μέθοδο το εισόδημα μας και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο της «μαντεψιάς»…. με τα τεκμήρια των πολλών κατηγοριών! Βέβαια, τα τεκμήρια θα διατηρηθούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες!

Την κατάργηση των τεκμηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Σ��ουρνάρας στο STAR και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον Ενικό», αναγνωρίζοντας μάλιστα πως αυτά σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν άδικα για χιλιάδες μισθωτούς ή συνταξιούχους που πλήρωσαν φόρους.

Περιουσιολόγιο=Φακέλωμα!

Με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, οι ΔΟΥ θα γνωρίζουν και δεν θα ….. εικάζουν τις δαπάνες του φορολογούμενου.

Στο περιουσιολόγιο θα καταγράφονται αναλυτικά όλες οι δαπάνες από τράπεζες, δάνεια, καταθέσεις κλπ όπως και ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος.

Στην πραγματικότητα, η Εφορία θα "φακελώνει" τον κάθε έναν φορολογούμενο ξεχωριστά και ανάλογα με τη συμπεριφορά του θα καθορίζεται η επιβάρυνση.

Πάντως, ακόμα και σήμερα ο φορολογούμενος μπορούσε να αποφύγει την παγίδα των τεκμηρίων, αρκεί να επικαλείτο εισοδήματα παρελθόντων ετών ή εισοδήματα που είχαν ήδη φορολογηθεί ή απαλλαγεί νόμιμα!!!

Καταργούνται τα τεκμήρια και ένα μεγάλο βάσανο για χιλιάδες ανέργους

Η μαύρη αλήθεια είναι πως τα τεκμήρια διαβίωσης ειδικά εν μέσω κρίσης είχαν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους ένα σπιτάκι αλλά ξαφνικά έχασαν την δουλειά τους και έμειναν στην ανεργία!

Για παράδειγμα έστω ένας άνεργος που έχει κληρονομήσει από τους γονείς του ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. σε περιοχή με αντικειμενική αξία 2.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Μόνο για το σπίτι, η Εφορία θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε εισόδημα 6.500 ευρώ!!!!

Στο ποσό αυτό προστίθεται η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης 3.000 ευρώ, ενώ αν έχει και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών με τεκμήριο 4.000 ευρώ, η Εφορία εικάζει ότι το εισόδημά του είναι τουλάχιστον 13.500 ευρώ και επ' αυτού επιβάλλει φόρο.

Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος όμως στην πραγματικότητα έχει μηδενικό εισόδημα και για να απαλλαγεί από τα τεκμήρια θα πρέπει αφού εκδοθεί το εκκαθαριστικό, να πάει στην αρμόδια ΔΟΥ, να υποβάλει από κάρτα ανεργίας μέχρι λογαριασμούς ΔΕΚΟ και πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, να αιτηθεί νέας εκκαθάρισης της δήλωσης και τότε να κερδίσει τη μάχη με τα τεκμήρια, δεδομένου ότι με αποδείξεις είναι μαχητά!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top