Απάντηση του ΥΠΕΞ στην ��γκυρα για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνο τους για την κατάσταση κάθε μειονότητας»

Απάντηση στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, ενώ είχαν προηγηθεί και δηλώσεις Ερντογάν το Σάββατο, στις οποίες έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Ο κ. Κούτρας δήλωσε:

«Μια απλή σύγκριση αρκεί για να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε τα αυτονόητα. Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και σημαίνουν πολλά για την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και της Ελληνικής Ορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και τ��ν Τένεδο. Ο καθένας μπορεί να κρίνει ποια μειονότητα ακμάζει και ποια έχει συρρικνωθεί.

Υπάρχει, επίσης, μια πραγματικότητα που λέει ότι η Ελλάδα είναι ήδη από το 1981 κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Τουρκία επιδιώκει - με τη στήριξη της Ελλάδος - την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό όμως προϋποθέτει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλου του κοινοτικού κεκτημένου, κάτι που συνεπάγεται αλλαγή αντιλήψεων και πρακτικών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top