Μητσοτάκης στο STAR: Το ζήτημα με τη «Διαύγεια» προκάλεσε λεκτική αστοχία

«Ειδικά στα ζητήματα διαφάνειας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου»

Σε λεκτική αστοχία, εξαιτίας μιας διατύπωσης στο νομοσχέδιο που έδωσε τροφή για διαφορετικές ερμηνείες, απέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης -σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Live U» του STAR-, το θόρυβο που προκλήθηκε ότι καταργείται η υποχρεωτική δημοσίευση κάθε πράξης φορέα του Δημοσίου στον ιστότοπο της «Διαύγειας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση πως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση τέτοιο ζήτημα: «Ειδικά στα ζητήματα διαφάνειας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως το συγκεκριμένο άρθρο (20) θα επαναδιατυπωθεί, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή παρερμηνεία.

Ο υπουργός μάλιστα είπε ακόμη πως θεωρεί την καθιέρωση της «Διαύγειας» το μοναδικό θετικό μέτρο της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, μαζί με τη δημόσια διαβούλευση για όλα τα νομοθετήματα, αλλά και για τοποθετήσεις σε θέσεις διοικήσεων οργανισμών και υπουργείων, μέσω του κυβερνητικού ιστότοπου «opengov», πρόσθεσε ωστόσο πως το δεύτερο φρόντισε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός πρακτικά να καταργήσει προεπιλέγοντας κομματικούς και μη φίλους.

Πάντως, τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και συνολικά το συμπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ, αντέδρασαν έντονα στο ενδεχόμενο ουσιαστικής κατάργησης της «Δ��αύγειας». Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωσή της αφήνει να εννοηθεί πως θα θέσει βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Για κυβερνητική αναδίπλωση μπροστά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έκαναν λόγο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ. Ο κύριος Μητσοτάκης πάντως επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει την καθιέρωση της «Διαύγειας»...

Ο υπουργός δεν εξήγησε ωστόσο γιατί δόθηκε χρόνος μόλις δυο ημερών για να γίνει διαβούλευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου -όπως έχει επισημάνει ήδη το star.gr, παρουσιάζοντας αναλυτικά το όλο θέμα- κι αρκέστηκε να πει πως με απόφασή του δόθηκε παράταση ως τις 9 Οκτωβρίου.

Ήδη, στο site έχουν γίνει εκατοντάδες σχόλια από πολίτες και μόνο για το επίμαχο άρθρο 20 οι παρατηρήσεις εί��αι ήδη περίπου 100.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top