Τα χειρότερα δεν πέρασαν: Ανεργία στο 34% «βλέπει» έως το 2016 η ΓΣΕΕ!

Αριθμοί-σοκ: Χάθηκαν 1 εκ. θέσεις εργασίας από το 2008!

«Τα χειρότερα δεν πέρασαν για την ανεργία» εκτιμά η έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το ποσοστό της ανεργίας θα ανέλθει στο 34% έως το 2016, την ώρα που το 27,4% -που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την ΕΛΣΤΑΤ- χαρακτηρίζεται ως «το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου».

Η έρευνα παρουσιάζει αριθμούς-σοκ για την απώλεια θέσεων εργασίας σημειώνοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης!

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ αναφέρει πως η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, ανάλογο του σχεδίου Μάρσαλ -με χρηματοδότηση από οργανισμούς της Ε.Ε., όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων- «θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top