Μιχαλολιάκος και ΣΙΑ:«Λουκούμι» θα τους φαίνεται το σπανακόρυζο,αν χάσουν τον παχυλό μισθό τους

Εξελίξεις με την βουλευτική αποζημίωση τους και την χρηματοδότηση της Χ.Α

Μιχαλολιάκος και ΣΙΑ:«Λουκούμι» θα τους φαίνεται το σπανακόρυζο,αν χάσουν τον παχυλό μισθό τους

​Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει η Βουλή το θέμα των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εξέτασε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος Β. Μειμαράκης με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε εντολή στον Γραμματέα της προεδρίας της Βουλής και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα προβλήματα που ανακύπτουν στην λειτουργία της Βουλής, έχοντας πάρει τις απόψεις συνταγματολόγων.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, είναι να τροποποιηθεί ο κανονισμός λειτουργίας του σώματος με ρύθμιση η οποία θα αναφέρει πως όσοι βουλευτές προφυλακίζονται έπειτα από άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ή φυλακίζονται με πρωτόδικη δικαστική απόφαση για κακούργημα, θα χάνουν τη βουλευτική αποζημίωση και τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα ατέλειες.

Παράλληλα νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται η κρατ��κή χρηματοδότηση κομμάτων όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις θα θέσει προς διαβούλευση ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

«Αυτήν τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και συναίνεση απέναντι σε ένα πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ζήτημα, ώστε να δοθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα, λύσεις και απαντήσεις σε πολλά προβλήματα και ερωτήματα που έχουν προκύψει» δήλωναν κύκλοι από το γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Οι ίδιοι κύκλοι διευκρίνιζαν ότι η Βουλή θα αντιμετωπίσει τα θέματα που έχουν ανακύψει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως η παρουσία τους, η καταβολή ή μη της βουλευτικής τους αποζημίωσης, αλλά και ό,τι έχει σχέση με τα προνόμια των βουλευτών, μετά τις 7 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής. Όλα πάντως τα ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής θα τεθούν στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

Διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι χωρίς να υπάρχει αμετάκλητη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, δεν τίθεται κανένα θέμα για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως προς την παρουσία και τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές εργασίες.

Σε ερώτηση αν μπορούν να ψηφίζουν οι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσω επιστολικής ψήφου, ανέφεραν ότι αυτό δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, όμως δικαστικές πηγές σημείωναν ότι μπορούν να επικαλεστούν λόγους υπέρτατου καθήκοντος και να τους δοθεί άδεια από τις φυλακές για να παραστούν σε ψηφοφορίες της Βουλής, εφόσον βεβαίως έχει εγκριθεί το αίτημά τους από τις εισαγγελικές Αρχές. Αναφορικά με τη μη καταβολή της βουλευτικής αποζημίωσης σε βουλευτές που είναι υπό κράτηση, τονίστηκε ότι η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής δεν έχει σχέσεις ούτε με μισθούς βουλευτών ούτε με παρουσίες.

Σημειώνεται ότι η περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης μπορεί να γίνει μετά από πέντε αδικαιολόγητες απουσίες.

Βουλευτική αποζημίωση στο παρελθόν, σπανακόρυζο στο παρόν!!!!

Συνολικά, βουλευτής με 8.260 ευρώ μηνιαίως μικτή βουλευτική αποζημίωση, μετά τις ασφαλιστικές, πάγιες και λοιπές κρατήσεις, λαμβάνει μηνιαίες καθαρές αποδοχές ίσες με 5.480 ευρώ.

Όπως καταλαβαίνετε, αν η Βουλή αποφασίσει να κόψει τον μισθό των Χρυσαυγιτών που έχουν συλληφθεί, αυτόματα ο κύριος Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρα του χάνουν χιλιάδες ευρώ το μήνα,

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάμε γενικές εκλογές

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι είναι πρόωρο να ληφθούν αποφάσεις πριν από τις δικαστικές εξελίξεις. Ζητούν να λειτουργήσουν όλοι οι θεσμοί της Βουλής. Ολομέλεια, Διάσκεψη προέδρων, Επιτροπές3, να γίνει προ ημερησίας, να αποφανθεί το επιστημονικό συμβούλιο.

«Πολιτικά ζητάμε γενικές εκλογές από κει και πέρα να γίνει εξαντλητική συζήτηση στη Βουλή με απαραίτητη προϋπόθεση να τηρηθεί το Σύνταγμα. Αυτό είναι το γήπεδο της Δημοκρατίας. Οτιδήποτε έρθει έκτακτο, ξαφνικό και αποτελεί παρέκκλιση από το Σύνταγμα θα μας βρει αντίθετους» τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βούτσης.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ -ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top