Δημοσκόπηση μετά τη δολοφονία: Γυρνούν την πλάτη στη Χρυσή Αυγή οι ψηφοφόροι!

Πτώση άνω του 4% για το κόμμα του Μιχαλολιάκου – Πρώτη η ΝΔ με 21%

Δημοσκόπηση μετά τη δολοφονία: Γυρνούν την πλάτη στη Χρυσή Αυγή οι ψηφοφόροι!

Την πλάτη στη Χρυσή Αυγή γυρνούν οι ψηφοφόροι μετά το σοκ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Newsit, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 20 και 23 Σεπτεμβρίου (μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δηλαδή), το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου χάνει 4 ποσοστιαίες μονάδες. Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία παρουσιάζει μικρή άνοδο, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή πτώση.

Ειδικότερα:

ΝΔ: 21%

ΣΥΡΙΖΑ: 19,2%

Χρυσή Αυγή: 6,8%

ΠΑΣΟΚ: 6%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%

ΚΚΕ: 4,9%

ΔΗΜΑΡ: 3,6%

Συνεχίζει να τη στηρίζει ένας «σκληρός πυρήνας ψηφοφόρων»

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, παρά το γεγονός ότι το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από τα πρόσφατα περιστατικά βίας, ένα 18% απαντά «όχι».

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 15% θεωρεί τα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί μεμονωμένα σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (74%) που θεωρεί ότι υπάρχει συντονισμός και σχέδιο για τα περιστατικά βίας.

Αν και σχεδόν 1 στου 2 (45%) έχει πιο αρνητική στάση για τη Χρυσή Αυγή μετά τα τελευταία γεγονότα, το 7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει την ίδια θετική στάση απέναντί της. Επιπλέον, το 81% πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι δημοκρατικό κόμμα και το 69% ότι έχει ναζιστική ιδεολογία. Στον αντίποδα, ένα 12% πιστεύει ότι είναι δημοκρατικό κόμμα και ένα 13% ότι δεν έχει ναζιστική ιδεολογία.

Ψηφίζουν Χρυσή Αυγή από οργή

Tο 81% πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι δημοκρατικό κόμμα και το 69% ότι έχει ναζιστική ιδεολογία.

Στον αντίποδα, ένα 12% πιστεύει ότι είναι δημοκρατικό κόμμα και ένα 13% ότι δεν έχει ναζιστική ιδεολογία. Η οργή για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι το βασικό κριτήριο όσων δήλωσαν ότι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 39%, απάντηση που την αναδεικνύει σε κόμμα οργής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, το γεγονός ότι το 21% των ψηφοφόρων της δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα και, άρα, παραδέχεται συνειδητά την ψηφίζει ως τέτοιο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top