Αναγνώρισε την πρόοδο η τρόικα, ζήτησε παράταση 3 μηνών για το β’ κύμα ο Μητσοτάκης

Νέα συνάντηση την Παρασκευή – Τι ζήτησε για τις απολύσεις ο υπουργός

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, η οποία κράτησε μία ώρα και 20 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της διαθεσιμότητας και επισφράγισαν πως υπάρχει πλέον αξιοπιστία μεταξύ των δύο πλευρών.

Μάλιστα, η τρόικα φέρεται διαθετειμένη να συζητήσει στο εξής για την επίτευξη πιο «ποιοτικών» στόχων, αντί των ποσοτικών που «κυνηγούν» με το α’ και το β’ κύμα διαθεσιμότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, 3 θέματα στην τρόικα.

Το πρώτο είναι να δοθεί παράταση τριών μηνών για το β’ κύμα διαθεσιμότητας για τους 12,500 υπαλλήλους ώστε να γίνει καλύτερη προετοιμασία και έχει καλύτερα αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται πως η διορία είναι έως το τέλος του έτους (31 Δεκεμβρίου).

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι οι απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού της αμυντικής βιομηχανίας, για το οποίο όμως διατηρεί επιφυλάξεις η τρόικα καθώς η όλη διαδικασία ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το τρίτο θέμα αφορά τους συμβασιούχους του Δημοσίου που παραμένουν στις θέσε��ς τους με δικαστικές αποφάσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε όσοι αποχωρήσουν έως το Δεκέμβριο να υπολογιστούν για τον στόχο των 4.000 απολύσεων, ωστόσο η τρόικα επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που σας μετέδωσε το star.gr, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να πείσει την τρόικα να δεχθεί να προσμετρήσουν στις απολύσεις και οι 2.662 υπάλληλοι της ΕΡΤ, αλλά η τρόικα είναι αρνητική για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε νέα συνάντηση την Παρασ��ευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top