Έλλειμμα 2.500 υπαλλήλων ΑΕΙ βλέπει η σύνοδος πρυτάνεων

Διαφωνούν με τη διαθεσιμότητα και ζητούν προσλήψεις

Έλλειμμα 2.500 υπαλλήλων ΑΕΙ διαπίστωσε με το ψήφισμά της η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαύριο για το ��ήτημα της διαθεσιμότητας.

«Η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων διαπιστώνει την κρισιμότητα του προβλήματος και το αδιέξοδο το οποίο θα προκύψει με κάθε εφαρμογή πολιτικών διαθεσιμότητας των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια» επισημαίνεται στο ψήφισμα στο οποίο γίνεται αναφορά και σε «σοβαρά ζητήματα νομιμότητας» που εγείρονται.

Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν επίσης ότι τα τελευταία έξι χρόνια το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ, λόγω εφεδρείας, συνταξιοδότησης και της εφαρμογής της πρώτης φάσης της διαθεσιμότητας, έχει μειωθεί ατά το ήμισυ και βαίνει μειούμενο.

Σύμφωνα με το ψήφισμα η πολιτική της διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια οδηγεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ουσιαστική αναστολή της λειτουργίας τους ενώ για τον ίδιο λόγο ζητείται η κατάργησή της, ώστε να παραμείνουν ανοικτά τα Ιδρύματα.

Οι πρυτάνεις ζητούν παράλληλα από το υπουργείο Παιδείας τον άμεσο διορισμό των 402 διδασκόντων που έχουν εκλεγεί και ισχυρίζονται ότι αδυνατούν να καταρτίσουν ενδεικτικό προϋπολογισμό για το 2014, μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, όπως ζητά το υπουργείο Παιδείας.

Η Σύνοδος καταλήγει ότι τα προβλήματα νομιμότητας ��δηγούν στην αδυναμία λειτουργίας των ΑΕΙ και ότι θα διοργανώσουν εκδηλώσεις συμπαράστασης την Παρασκευή 20 και τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει από την πλευρά του ότι θα αξιολογήσει έως το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία που δόθηκαν από τα Ιδρύματα για το προσωπικό τους και ότι στη συνέχεια θα προχωρήσει στο λεγόμενο «plan b», με την επιλογή του προσωπικού που σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες πλεονάζει και μπορεί να τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top