Δεν έχει προηγούμενο η υπερφόρτωση του Taxisnet!

Έκκληση Θεοχάρη: Περιμένετε μέχρι τις 20/9 για να υποβάλλετε Ε9 για αγροτεμάχια!

Έκκληση στ��υς φορολογουμένους να ξεκινήσουν την υποβολή Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 κάνουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η υπερφόρτωση του Taxisnet από τις υποβολές δηλώσεων Ε9 δεν έχει προηγούμενο και οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. Χαρακτηριστικά χθες, Δευτέρα, για την ολοκλήρωση υποβολής δύο και μόνον δηλώσεων Ε9 έπρεπε κάποιος να αφιερώσει 5 ώρες μπροστά στο σύστημα.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σε μια προσπάθεια να περιορισθεί ο όγκος των εισερχόμενων δεδομένων ζήτησε σήμερα, Τρίτη, από τους φορολογουμένους να μην υποβάλλουν Ε9 για αγροτεμάχια έως τις 20 Σεπτε��βρίου.

«Μην υποβάλετε δηλώσεις με αλλαγές αγροτεμαχίων μόνο, μέχρι και την Παρασκευή. Έτσι θα μπορέσετε να τελειώσετε γρηγορότερα την υποβολή» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Πάντως, η σχετική αναφορά του κ. Θεοχάρη δεν αφορά σε αγροτεμάχια που έχουν κτίσματα με ημιυπαίθριους ή όχι και τα οποία πωλήθηκαν ή μεταβιβάσθηκαν το 2012 και τα οποία θα πρέπει να δηλωθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθερών Επαγγελματιών, εξάλλου, απέστειλε χθες επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων με την οποία ζήτησε να προσδιορισθεί νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ακινήτων λόγω μη λειτουργίας του συστήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top