Αρβανιτόπουλος στη Βουλή: κατοχυρώνονται με οργανικές θέσεις όλοι οι εκπαιδευτικοί

Παπαρήγα: δίκαια τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Κατοχυρώνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανικές θέσεις ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο.

«Δίνουμε τέλος σε αυτή την ανασφάλεια και κάθε εκπαιδευτικός θα έχει την οργανική του θέση» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόμενες ημέρες.

«Κατοχυρώνουμε την ασφάλεια του εκπαιδευτικού. Πρόκειται για ένα αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατοχυρώνουμε την οργανική θέση όλων των καθηγητών και δασκάλων» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Κανένας δεν περισσεύει» ανέφερε επίσης ο κ. Αρβανιτόπουλος σχετικά με τους 2.100 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι επισήμανε ότι θα απορροφηθούν σε δομές του υπουργείου Υγείας και σε δημόσια ΙΕΚ.

Για τους υπεράριθμους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ είπε ότι θα μετακινηθούν για να καλύψουν άλλα κενά των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, σε συνεργασία με τις διοικήσεις τους.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη δική της ομιλία στη Βουλή, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεών τους.

Η κ. Παπαρήγα άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στα ζητήματα της εκπαίδευσης, τον οποίο κάλεσε να μην εξωραΐζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη στάση του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν είμαστε στην εποχή του 1889 όταν ο καπιταλισμός ήθελε να ανατρέψει το οικοδόμημα της φεουδαρχίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top