«Ακούραστη» η Ρεπούση: Γιατί να διδάσκονται υποχρεωτικά αρχαία Ελληνικά και Λατινικά;

«Είναι νεκρές γλώσσες» - Αρβανιτόπουλος: Τα αρχαία είναι ο πλούτος της γλώσσας

Νέες αντιδράσεις προκάλεσε η Μαρία Ρεπούση, η οποία στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε να περιοριστεί ή να καταργηθεί η διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών.

Η κα Ρεπούση ζήτησε να μην είναι υποχρεωτική η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στη Γ’ Λυκείου για όσους δεν ακολουθούν τις κλασικές σπουδές, σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να διδάσκονται τις 11 από τις 34 ώρες διδασκαλίας ενώ χαρακτήρισε τις δύο γλώσσες «νεκρές», προσθέτοντας ότι ο όρος δεν είναι υποτιμητικός.

«Αναρωτιέμαι μήπως κάποιοι θέλουν να επιστρέψουμε στην εποχή που οι Αρχαίοι ήταν μισητοί από τους μαθητές» σημείωσε η κα βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, η οποία αναρωτήθηκε αν η Βουλή «θέλει να εξαιρέσει την αρχαία ελληνική γλώσσα από τις μη ομιλούμενες επικαλούμενη τη συνέχεια της αρχαίας ελληνικής γλώσσας».

Η ίδια, συνεχίζοντας το θέμα, πρότεινε ότι μπορούμε να τιμήσουμε τους αρχαίους Έλληνες αναδεικνύοντας τα μουσεία, την τέχνη και τις δημοκρ��τικές αξίες.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κα Ρεπούση αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών τονίζοντας πως το σχολείο πρέπει είναι ουδετερόθρησκο και πως για όποιον θέλει υπάρχουν τα κατηχητικά. Παράλληλα, άφησε αιχμές προτείνοντας «να μην κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες», κάλεσε να αλλάξουμε όλοι νοοτροπίες και εξέφρασε παράπονο ότι «όποιος πάει κόντρα στο ρεύμα τον λένε εθνομηδενιστή».

Άμεση απάντηση Αρβανιτόπουλου: Τα αρχαία Ελληνικά είναι ο πλούτος της γλώσσας

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην τοποθέτηση της κας Ρεπούση.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε έντονο ύφος τόνισε ότι τα αρχαία Ελληνικά «δεν είναι νεκρή γλ��σσα» αλλά «ο πλούτος της γλώσσας» και πρόσθεσε πως σε αντίθεση με τα Λατινικά, η αρχαία Ελληνική γλώσσα διδάσκεται και εξελλίσσεται.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε σε νηφαλιότητα για θέματα σαν αυτό που είναι πολιτικά φορτισμένα, ενώ απάντησε στην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ πως η διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών γίνεται 10 ώρες μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top