Ευάγγελος Βενιζέλος: «Στην τελική στροφή η χώρα»

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι πλέον ο μεγάλος στόχος»

«Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αρχή της ομιλίας του σε παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση» ενώ παραδέχθηκε ότι «η κρίση έχει επηρεάσει την εθνική μας κυριαρχία στα θέματα οικονομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής.»

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως «Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ Σχέδιο Β'».


Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί αναστολής πληρωμών και «κουρέματος» του χρέους, λέγοντας ότι η χώρα έχει ήδη πετύχει σημαντικότατο κούρεμα του χρέους (με το PSI), αλλά και χαμηλότερα επιτόκια για τα δάνεια που έχει λάβει.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «χρειαζόμαστε μια μεγάλη εθνική συμφωνία», το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, η οποία πρέπει να στηριχθεί από το κράτος, τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.

Ο αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ επεσήμανε επίσης ότι το Εθνικό Σχέδιο χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, αλληλεγγύη και σεβασμό στις θυσίες των πολιτών, αλλά και ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Μια ημέρα μετά από τον Πρωθυπουργό και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται ισχυρή στήριξη στις διαρθωτικές αλλαγές.

Τέλος, χαρακτήρισε αστεία τα δημοσιεύματα περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top