Χατζηδάκης για «ληγμένα»: Φάτε άφοβα, δεν κινδυνεύετε!

«Μιλάμε για προϊόντα που αναγράφουν “κατά προτίμηση πριν από” όχι ληγμένα»!

Χατζηδάκης για «ληγμένα»: Φάτε άφοβα, δεν κινδυνεύετε!

Στα ράφια των σούπερ-μάρκετ θα υπάρχουν από σήμερα τα «ληγμένα» με τις απόψεις για το θέμα να διίστανται καθώς άλλοι δηλώνουν ότι θα τα προτιμήσουν εάν είναι αρκετά φθηνότερα και άλλοι ότι φοβούνται να τα καταναλώσουν.

Μιλώντας, πάντως, στον Aντ1 ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για «ληγμένα προϊόντα» και πως δεν κινδυνεύει σε καμία περίπτωση η δημόσια υγεία: «Ξεκαθαρίζω ότι δε μιλάμε για ληγμένα τρόφιμα. Δε μιλάμε σε καμία περίπτωση για τρόφιμα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία. Μιλάμε για τρόφιμα στα οποία αναφέρεται επάνω "ανάλωση κατά προτίμηση πριν από”. Για όλα αυτά έχουμε θετική γνωμοδότηση του ΕΦΕΤ από τις 4 Οκτωβρίου του 2012».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε «σχολιαστές της δεκάρας» που δημιουργούν εντυπώσεις κάνοντας σχόλια για πρωτοφανείς συνήθειες στην αγορά.

«Η μεγάλη μας προσπάθεια είναι να αρχίσουν να δίνονται δάνεια»

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην αγορά δεν μπορεί να αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη.

«Η μεγάλη μας προσπάθεια είναι να δίνονται δάνεια. Δε θέλω να λαϊκίσω αλλά αυτή είναι η δουλειά των τραπεζών» πρόσθεσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πως στη συνάντηση που θα έχει με τις τράπεζες θα πιέσει «για να ριχθούν χρήματα στην αγορά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top