Διαβάστε στο star.gr: Έχετε ημιυπαίθριο και έχετε μπερδευτεί με την υποβολή του Ε9;

Δείτε με απλά λόγια και παραδείγματα ποιοι υποβάλλουν και ποιοι όχι

Φορολογούμενοι σε σύγχυση!
Το φετινό Ε9 αποτελεί έναν… γρίφο! Το γνωστό έντυπο ακίνητης περιουσίας πρέπει να συμπληρωθεί το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου και η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά είναι τα αυθαίρετα και οι ημιυπαίθριοι
Όπως σας ενημερωσάμε στο star.gr, χρειάστηκαν διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών σχετικές με τη δήλωση στο Ε9 αυθαίρετων και ημιυπαίθριων που νομιμοποιήθηκαν. Τι ισχύει τελικά;
ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν στο Ε9 μόνο όσοι ημιυπαίθριοι χώροι τακτοποιήθηκαν με το νόμο του 2010 καθώς θα δηλωθούν από τον νέο ιδιοκτήτη ΕΦΟΣΟΝ μεταβιβαστούν.
Όλες οι άλλες περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων δηλώνονται υποχρεωτικά. Έτσι δηλώνονται στο Ε9 οι τακτοποιήσεις αυθαιρέτων και ημιυπαιθρίων που έγιναν το 2009 με το νόμο Σουφλιά και με το νόμο για τα αυθαίρετα του 2011.
Ας δούμε και μερικά παραδείγματα:
Ιδιοκτήτης τακτοποίησε ημιυπαίθριο χώρο το 2009 με τον νόμο Σουφλιά.
Αυτή η μεταβολή θα πρέπει να δηλωθεί στο Ε9
Άλλος ιδιοκτήτης νομιμοποίησε ημιυπαίθριο χώρο το 2010
Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι η υποχρεωτική η δήλωση του στο Ε9
Ιδιοκτήτης μεζονέτας νομιμοποίησε αυθαίρετη αλλαγή χρήσης αποθήκης σε κύριο χώρο.
Αν η νομιμοποίηση έγινε με το νόμο του 2011 θα πρέπει να δηλωθεί στο Ε9
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμη και αν δεν έχουν αυθαίρετα, θα πρέπει να κάνουν κάτι πολύ ��ημαντικό. Να οριστικοποιήσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του taxis για το Ε9 τα χαρακτηριστικά των αγροτεμαχίων τους γιατί το 2014 σχεδιάζεται να επιβληθεί φόρος με το στρέμμα και στις εκτός σχεδίου εκτάσεις.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top