Παίρνει μπρος η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Ψηφίστηκε σχετική τροπολογία - Διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παίρνει μπρος η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Τον δρόμο για την αξιοποίηση των ακινήτων που διαχειρίζεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανοίγει η ψήφιση της τροπολογίας για τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας ΑΕ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, επανέφερε το ζήτημα της διάκρισης του ρόλου Κράτους και Εκκλησίας αλλά δεν καταψήφισε την τροπολογία, δηλώνοντας «παρών».

«Από την πλευρά μας σας το λέω ευθέως: Με ενστάσεις, κατ' οικονομία, κατ' ανοχή, με πολλές επιφυλάξεις - σας ανέφερα ένα πλαίσιο από το οποίο γεννιούνται πολλές επιφυλάξεις και, επαναλαμβάνω, απροκατάληπτα να δει κανείς σελίδα-σελίδα και άρθρο-άρθρο καταλαβαίνει πολλά ή φοβάται πολλά- δεν θα έχουμε αντίρρηση για να περάσει, ας πούμε, αυτό το σχέδιο, αυτή η προσπάθεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Κατά», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι σκοπός της τροπολογίας είναι αυτή η περιουσία να αξιοποιηθεί μέση της εταιρείας που θα συσταθεί και η οποία θα υπογράφει συμβάσεις με ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους. «Η θέση μας είναι καθαρή για την ανάγκη διαχωρισμού του ρόλου της Εκκλησίας από το Κράτος», σημείωσε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top