Πλέον μόνο με νεροπίστολα θα"παίζει"ο Γρέγος της Χρυσής Αυγής–Ανακλήθηκε η άδεια οπλοφορίας του

Ποιος άλλος βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος θα χάσει μάλλον το όπλο του;

Πλέον μόνο με νεροπίστολα θα"παίζει"ο Γρέγος της Χρυσής Αυγής–Ανακλήθηκε η άδεια οπλοφορίας του

Ανακλήθηκε η άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου ενώ είναι πιθανό να αφαιρεθεί η άδεια και του βουλευτή της ΧΑ Γιώργου Γερμενή.

Όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την επικίνδυνη χρήση όπλων από βουλευτές (κυρίως της ΧΑ) και την ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας, δύο βουλευτές της ΧΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Ήδη, για τον Αντώνη Γρέγο ανακλήθηκε η άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας, μετά το παρ΄ ολίγον σοβαρότατο ατύχημα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι δεν παρείχε τα εχέγγυα ασφαλούς χρήσης του κατεχόμενου όπλου. Ο Γρέγος έχει υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή, η οποία τελεί υπό εξέταση από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Και ο Γιώργος Γερμενής όμως, κινδυνεύει να χάσει το όπλο του μετά τη μήνυση σε βάρος του από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Όπως αναφέρει στο έγγραφο του ο κ.Δένδιας, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναμένει την εξέλιξη των ποινικών υποθέσεών του, προκειμένου να εξετάσει ως εκδούσα Αστυνομική Αρχή το ενδεχόμενο ανάκλησής της.

germenis-kaminis.jpg

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο, προωθεί νομοθετική ρύθμιση με στόχο την εισαγωγή αυστηρότερων προϋποθέσεων χορήγησης αδειών κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας. Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα επι��άλει την απόκτηση τεχνογνωσίας αναφορικά με την κατοχή, μεταφορά, χρήση και φύλαξη των πυροβόλων όπλων.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top