Στο «κόκκινο» το δημόσιο χρέος της Ελλάδας-Ξεπέρασε τα 321 εκ. ευρώ

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση-Επιβαρύνθηκε κατά 16 δις μέσα στο 2013

Πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση η αύξηση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, το οποίο έπιασε «κόκκινο», ξεπερνώντας τα 321 εκ. ευρώ, για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Το χρέος, επιβαρύνθηκε κατά 16 δις ευρώ μέσα στο 2013, και είναι υψηλότερο κατά 18 δις ευρώ από τον Ιούνιο του 2012, που έφτανε τα 303 δις ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι, πως το δημόσιο χρέος, είναι μεγαλύτερο κι απ΄αυτό που είχε η Ελλάδα προ… κρίσης!

Αυτός είναι και ο λόγος που επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για το πώς θα αντιμετωπιστεί, μπροστά σε αυτό το δυσθεώρητο ύψος του δανεισμού που με τα σ��μερινά δεδομένα αντιστοιχεί στο 180% του ΑΕΠ και το οποίο παρά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εξακολουθεί να επιβαρύνεται με το ύψος των τόκων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εμπειρογνώμονες έχουν διχαστεί, για το αν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας που ξεπέρασε στο τέλος Ιουνίου τα 321 δισ. ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι εγγυήσεις που καταπίπτουν, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χωρίς ένα νέο «κούρεμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top