Συνάντηση Μιχελάκη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ:Στο επίκεντρο η αξιολόγηση των δήμων

Και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

​Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η αξιολόγηση των δομών των δήμων και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Είχαμε μία πολύωρη και παραγωγική συνάντηση. Δύο βασικά θέματα μας απασχόλησαν. Το πρώτο ήταν το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών. Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει την αναζήτηση κονδυλίων προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για τα παιδιά.

Το δεύτερο αφορούσε το θέμα της κινητικότητας. Η ΚΕΔΕ παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις. Είναι σημαντικό να γίνει η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα, ανάμεσα σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλες που έχουν πιθανόν ελλείψεις, αλλά και μεταξύ δήμων που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλους που έχουν πιθανόν ελλείψεις. Σε αυτό η ΚΕΔΕ είναι σύμφωνη. Οι συναντήσεις μας και η συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα είναι συνεχείς.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης δήλωσε:

«Το μεγάλο θέμα για εμάς είναι να πάρουμε περισσότερα παιδιά στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ δεδομένου ότι περνάμε μία παρατεταμένη οικονομική κρίση και υπάρχει οικονομική στενότητα στις οικογένειες. Ο κύριος Υπουργός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εμείς ως ΚΕΔΕ θα τις εξετάσουμε στην κατεύθυνση, να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς. Σε ότι αφορά την κινητικότητα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει αποστείλει επιστολή προς τους δήμους μέχρι τέλος Οκτωβρίου να προχωρήσουν στην αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τις υπηρεσίες , ��ις δομές και να εξορθολογίσουμε τους οργανισμούς μας, να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Από εκεί και πέρα κάναμε μία πρόταση ακόμα η οποία λέει ότι, μπορούμε δεδομένου ότι εμείς στη φάση αυτή είχαμε προσφέρει τα πάντα με την κατάργηση δύο βασικών κεντρικών αρμοδιοτήτων, δηλαδή την κατάργηση των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας, γι αυτό είπαμε στον Υπουργό ότι πρέπει να προχωρήσουμε στη διαδημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα ανάμεσα στους δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό και σε αυτούς που έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Νομίζω πως αυτή τη διαδικασία θα την φέρουμε σε πέρας για το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο των δήμων αλλά και των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top