Τα βρόντηξε ο ΣΥΡΙΖΑ και έφυγε άρον άρον από τη Βουλή!

Έγινε "της τροπολογίας" με κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση!

​Η σημερινή Πανσέληνος επηρέασε και την Βουλή, προκαλώντας αντιδράσεις και αποχωρήσεις !!!

Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορούσε τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και μια τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος για το ρυμοτομικό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση.

Αφορμή ήταν οι τέσσερις υπουργικές τροπολογίες για θέματα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα με το αντικείμενο του νομοσχεδίου, η αποδοχή δύο βουλευτικών τροπολογιών, σε συνδυασμό με τη μη αποδοχή των δύο βουλευτικών τροπολογιών με τις οποίες θα δινόταν παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Ο κ. Κουκουλόπουλος είχε καταθέσει την τροπολογία στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, όμως ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης δεν την έκανε δεκτή, αν και συμφωνούσε επί της ουσίας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε προσθήκη στην τροπολογία που είχε καταθέσει στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και την επανακατέθεσε στο νομοσχέδιο για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την τροπολογία Κουκουλόπουλου, ο οποίος πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίλυση του προβλήματος.

Όμως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε ότι ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης δεν είναι αρμόδιος για να αποδεχθεί την τροπολογία, διότι αυτή είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και ζήτησε να έρθουν στη Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί για να απαντήσουν και για τη συγκεκριμένη τροπολογία και για τις τροπολογίες για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί διαμαρτυρόμενο για τις διαδικασίες με τις οποίες νομοθετεί η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δεκτές τις βουλευτικές τροπολογίες για την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία ξεκαθάρισε πάντως, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θοδωρής Καράογλου, καθώς εξετάζει το ζήτημα η ίδια.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top