Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου λίγο πριν την έλευση της Τρόικας

Στο επίκεντρο η διαθεσιμότητα-Αποφασισμένος ο Α. Σαμαράς, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου λίγο πριν την έλευση της Τρόικας

Πρώτη ανάρτηση: 20/08/2013 08:20

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί η σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, με όλους τους υπουργούς και όσους γενικούς γραμματείς έχουν υποχρεώσεις και εκκρεμότητες εν όψει της νέας αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου από την τρόικα.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι σαφές, καθώς θέλει να έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Για το λόγο αυτό, έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς του, να κλείσουν μέσα στον Αύγουστο όλες τις εκκρεμότητες που έχουν ενόψει της έλευσης της τρόικας.

ΚΑΥΤΗ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ:

Λίγο πριν την αξιολόγηση της Τρόικας, αγκάθια για τη κυβέρνηση είναι η κατάρτιση με τη λίστα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, το θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και η πορεία των εσόδων.

Καυτά θέματα, αποτελούν επίσης η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, η ενδεχόμενη παράταση του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, και η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

ΣΗΜΕΡΑ «ΚΛΗΡΩΝΕΙ» ΓΙΑ 9.820 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ:

Στόχος της κυβέρνησης, είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα 9.820 υπάλληλοι, δηλαδή 1.524 περισσότεροι απ΄όσους προβλέπει το Μνημόνιο.

Η τελ��κή λίστα, αναμένεται να «κλειδώσει» την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που θα γίνει υπό τον Πρωθυπουργό και θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:

Ο Πρωθυπουργός, δεν δίνει περιθώρια για καθυστερήσεις και είναι αποφασισμένος να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα, για την εμπλοκή των υπαλλήλων στη διαθεσιμότητα, επιμένοντας πως θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top