Στις 8/9 στη ΔΕΘ ο Ευ. Βενιζέλος

Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων

Τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος στις 6 και 7/9 θα βρίσκεται με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών στο Vilnius της Λιθουανίας, για το άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων που οργανώνει η λιθουανική προεδρία της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και με ηγετικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, με το οποίους θα συζητήσει το ζήτημα της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος, θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση της χώρας οι οποίοι, όπως επισημαίνεται, αποτελούν και τη βάση της Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Συμφωνίας, με την οποία θα πορευθεί η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις πολιτικές για:

• Τις αναπτυξιακές προτεραιότητες στους Τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των υποδομών, αλλά και του τουρισμού και της ναυτιλίας.
• Τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, στην ελληνική παραγωγή, με αιχμή της μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
• Την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μετά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών
• Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με αλλαγές στο φορολογικό, το «κανονικό ευρωπαϊκό κράτος», την επιτακτική ανάγκη για μικρότερο ενεργειακό κόστος κ.ά. αλλά και
• Στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με μέτρα ανακούφισης των ανέργων, προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και τη διόρθωση μέτρων που θίγουν ιδιαίτερα το κοινωνικό σύνολο χωρίς να αποδίδουν στην οικονομία (π.χ. φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης).
• Επίσης στις προοπτικές ενίσχυσης της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top