Στουρνάρας: Στήριξη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο από Ομπάμα - Συμπίπτουμε με τις ΗΠΑ

«Υπάρχουν ακόμη 20 δισ. σε μπαούλα» - «Η μάχη της φοροδιαφυγής θα κρίνει πολλά»

Στουρνάρας: Στήριξη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο από Ομπάμα - Συμπίπτουμε με τις ΗΠΑ

Δήλωση στήριξης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας τις δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Πρωινό Mega, χαρακτήρισε την επίσκεψη Σαμαρα ως «πολύ σημαντική με σημαντικά αποτελέσματα» και τόνισε χαρακτηριστικά πως «εμείς συμπίπτουμε με τις ΗΠΑ στο θέμα ότι η λιτότητα από μόνη της δεν φέρνει αποτελέσματα» .

Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως ό,τι κι αν κάνουν η Πορτογαλία και η Ελλάδα δε θα λύσει τα προβλήματα της ευρωζώνης, η οποί�� πρέπει να τα αντιμετωπίσει «πρώτον με τραπεζική ένωση, δεύτερον με οικονομική πολιτική που συνδυάζει ανάπτυξη και τρίτον με μια ενιαία αγορά χρέους». Ο ίδιος, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας για το θέμα του ελληνικού χρέους και ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα μένει σταθερά προσανατολισμένη στο να έχει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η ύφεση φέτος θα κινηθεί κάτω του 5%, ενώ πρόσθεσε πως για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην αγορά και η ρευστότητα πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις και πως «πολλά θα κριθούν από τη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Μάλιστα, σημείωσε πως υπάρχουν ακόμη 20 δισ. ευρώ κρυμμένα σε μπαούλα και στρώματα που πρέπει να επιστρέψουν στις τράπεζες: «Η ρευστότητα θα εξαρτηθεί και από την επιστροφή καταθέσεων. Μην ακούτε κινδυνολόγους που λένε για bail-in κλπ. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, είναι ασφαλείς οι καταθέσεις. Υπάρχουν ακόμη πάνω από 20 δισ. ευρώ σε στρώματα και μπαούλα και πρέπει να επιστρέψουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top