Ομπάμα: "Στηρίζουμε την Ελλάδα. Χρειάζεται ανάπτυξη και όχι λιτότητα"

Σαμαράς: "Η χώρα μας θα πετύχει"

Ομπάμα: "Στηρίζουμε την Ελλάδα. Χρειάζεται ανάπτυξη και όχι λιτότητα"

Πρώτη ανάρτηση: 08/08/2013 23:00

Την απόλυτη στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε αντίθεση με την στάση της Γερμανίας, τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι ανάπτυξη και όχι λιτότητα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο κ. Σαμαράς είναι δεσμευμένος να συνεχίσει στις δομικές αλλαγές που θα βοηθήσουν την Ελλάδα. Επίσης συμφωνήσαμε ότι στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Ελλάδας δεν μπορούμε να βλέπουμε απλώς την λιτότητα ως λύση, είναι σημαντικό να έχουμε ένα στόχο για δημοσιονομική σταθεροποίηση, για διαχείριση του χρέους, αλλά είναι επίσης σημαντικό να υπάρξει ανάπτυξη και να προκύψουν θέσεις εργασίας. Γνωρίζουμε ότι οι χώρες αυτές που έχουν εργασία παράγουν περισσότερο έργο, από ότι οι χώρες αυτές, όπου ο κόσμος είναι απελπισμένος».

«Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα πετύχει», πρόσθεσε.

Ο κ. Ομπάμα γνωστοποίησε ακόμα ότι συζητήθηκε και η συνεργασία των δύο χωρών σε ότι αφορά στρατιωτικά θέματα , αλλά και στην τρομοκρατία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς από την μεριά του τόνισε ότι «οι δύο λαοί είναι κάτι περισσότερο από σύμμαχοι… Υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες, όπως ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία».

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία υποστήριξε ότι «Οι Έλληνες έχουν περάσει δύσκολα, αλλά αυτό θα αποφέρει καρπούς. Προτεραιότητα μας είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων, ειδικά για τους νέους, γιατί όπως είπα στον πρόεδρο η ανεργία σε αυτή την κατηγορία έχει φτάσει το απίστευτο ποσοστό 60%. Οι Έλληνες έχουν θυσιάσει το ΑΕΠ τα τελευταία τρία χρόνια».

«Εξ ορισμού η έμφαση είναι στην ανάπτυξη και στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Αν πετύχει αυτό θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ευρωπαϊκό επίτευγμα», είπε ακόμα, ενώ αναφερόμενος στο γεωπολιτικό περιβάλλον είπε ότι γίνονται προσπά��ειες σταθεροποίησης ενός αποσταθεροποιημένου περιβάλλοντος στην περιοχή ενώ τα κύρια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η παράνομη μετανάστευση, οι εσωτερικές αναταραχές σε κοντινές χώρες και η τρομοκρατία.

Τέλος, σημείωσε ότι οι νέες προτάσεις για το κυπριακό ανοίγουν ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας, ενώ όσον αφορά στα κοιτάσματα του φυσικού αερίου ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικά αποθέματα στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top