Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και Εθνική Σκηνή: Το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε ο Σαμαράς

«Μεγάλης σημασίας έργο για την Ελλάδα» - Θα είναι έτοιμο το 2016

Τον παλιό ιππόδρομο, όπου θα κατασκευαστεί το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλο και Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη.

1.jpg
«Είναι μια πολλαπλή, ουσιαστική συμβολή στον Πολιτισμό, στην Οικονομία και στο Περιβάλλον του τόπου. Θα στεγάζει την Εθνική μας Βιβλιοθήκη, μια σύγχρονη Εθνική Σκηνή και ένα διεθνώς πρωτοποριακό, βιοκλιματικό πάρκο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς από το εργοτάξιο.

2.jpg
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το έργο θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή και θα ενισχύσει την Αθήνα αλλά και γενικά την Ελλάδα καθώςθα αποτελεί ένα έργο, ένα σημείο διεθνούς αναγνώρισης.

3.jpg
Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το 2016 στο Δημόσιο και εκτιμάται ότι θα προσελκύει 1,5 εκ. επισκέπτες το χρόνο, συνεισφέροντας 160 εκ. ευρώ στην οικονομία από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top