Το παρασκήνιο της συνάντησης Σαμαρά-Βεστερβέλε

"Η Ελλάδα θα τα καταφέρει" συμφώνησαν

Το παρασκήνιο της συνάντησης Σαμαρά-Βεστερβέλε

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ.Βεστερβέλε είπε πως έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη στη Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Τόνισε πως έχει αρχίσει κάτι να κινείται στη χώρα μας και πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, επισημαίνοντας πως είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί το δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας.

"Υπάρχουν επιτέλους και καλά νέα, εξελίξεις που υπόσχονται επιτυχία, κι αυτή τη συγκυρία θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε. Υποστηρίζουμε αυτές τις εξελίξεις στην Ελλάδα, τις υποστηρίζουμε σταθερά, διαβουλευόμαστε ειδικά για το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθότι αυτές είναι ιδιαιτέρως σημαντικές προκειμένου να καταπολεμηθεί η νεανική ανεργία" είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του, είπε ότι βρισκόμαστε στο μέσο μιας πολιτικής και γεωπολιτικής περιδίνησης στην περιοχή αλλά μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίσταση η Ελλάδα στέκεται σταθερή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, κι αν κοιτάξετε πίσω πριν ένα χρόνο ποιος θα το σκεφτόταν, επισήμανε ο πρωθυπουργός

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα τα πράγματα να πάνε καλύτερα και τόνισε ότι η σταθερότητα συμβάλει στο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε.

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top