Σαμαράς στο Βερολίνο: ο χρόνος πιέζει, χορηγήστε άμεσα κονδύλια κατά της ανεργίας

Προειδοποίησε και για την αύξηση του εξτρεμισμού στην Ε.Ε.

Σαμαράς στο Βερολίνο: ο χρόνος πιέζει, χορηγήστε  άμεσα κονδύλια κατά της ανεργίας

Στην κρισιμότητα που έχει ο χρόνος λήψης αποφάσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Σαμαράς στο Βερολίνο, κατά τη διάσκεψη κορυφής που συγκάλεσε η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ.

«Όχι το ποσόν, αλλά ο χρόνος διάθεσής του, αποτελεί το βασικό ζήτημα σε ό,τι αφορά την πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι «είναι άμεση ανάγκη η Ελλάδα να διοχετεύσει τα διαθέσιμα κονδύλια στην προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι είναι πρόβλημα το γεγονός ότι όλα όσα προτείνει τώρα η Ευρώπη έχουν χρονική υστέρηση, ενώ μίλησε και για τις ελληνικές προσπάθειες καταπολέμησης της ανεργίας, όπως οι προτάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα για προχρηματοδότηση και στοχευμένες δράσεις.

«Επίκεντρο της ελληνικής προσπάθειας αποτελούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας, αλλά και οι νέες επιχειρήσεις».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα τον κίνδυνο ενίσχυσης των φαινομένων λαϊκισμού και εξτρεμισμού στην Ε.Ε. από την αύξηση της ανε��γίας.

«Αν δεν χτυπήσουμε την ανεργία, θα είναι μια πραγματικότητα για όλες τις χώρες, όχι μόνο για όσες έχουν το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε ότι «η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top