Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την τρόικα: Alarm από την τρύπα των 2 δισ. €!

10 υπουργοί στη συνάντηση - Τρέχουν με ισοδύναμα για να γλιτώσουμε νέα μέτρα!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την τρόικα: Alarm από την τρύπα των 2 δισ. €!

Πρώτη ανάρτηση: 7/2/2013 - 19.04

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 η συνάντηση που είχε η τρόικα με δέκα υπουργούς της κυβέρνησης υπό τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Βγαίνοντας από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για τα προαπαιτούμενα και την «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης τόνισε πως η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ προχωρά. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, από την πλευρά του, σημείωσε πως δεν υπάρχουν εκκρεμότητες.

Η τρόικα έχει βαρέσει «καμπανάκι» για το δημοσιονομικό κενό των 2 δισ. ευρώ (1,9 δισ. ευρώ για την ακρίβεια) για το 2013 και η κυβέρνηση τρέχει και δεν φθάνει για να καλύψει την τρύπα με ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην οδηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών στη γνώριμη λύση των νέων μέτρων.

Υπουργοί και τρόικα εξετάζουν τα επιμέρους σημεία της συμφωνίας για να βρουν τα μελανά σημεία ώστε να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, μέσα στο σαββατοκύριακο, καθώς η ελληνική πλευρά βιάζεται να προλάβει το Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στε��έχη, θεωρείται πολύ πιθανόν όλες οι εκκρεμότητες να μαζευτούν σε ένα πολυνομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ώστε η ελληνική πλευρά να έχει κάτι «χειροπιαστό» στο Eurogroup.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν όλα τα θέματα κλείσουν ακόμη και εντός της ημέρας, φαίνεται πως έχει αποφασιστεί η τμηματική καταβολή της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ ακόμη και σε 3 δόσεις, ώστε οι δανειστές να παρακολουθούν την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top