«ΌΧΙ» σε νέα μέτρα επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση προγραμματικής συμφωνίας

Σε ποια 8 βασικά σημεία αναφέρεται η Ιπποκράτους

​Τη βασική θέση ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα και οκτώ σημεία - προτεραιότητες περιλαμβάνει η πρόταση της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας που επεξεργάζονται τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠαΣοΚ και έδωσε στη δημοσιότητα η Ιπποκράτους!

Ολόκληρο το κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας

"Οι δηλώσεις που έκαναν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, αποτυπώνουν το γενικό πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έχει συμφωνηθεί από τα δύο κόμματα, να κινηθεί η Κυβέρνηση.

Το πλαίσιο αυτό, εξειδικεύεται με την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που ήδη επεξεργάζονται αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων. Οι προτεραιότητες είναι προφανείς γιατί προκύπτουν μέσα από τις ανάγκες της χώρας ή από τα θέματα που έχουν ήδη ανοίξει.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει κατ' επανάληψη τονίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το πρώτο θέμα είναι να διασφαλιστεί η βασική θέση πως δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία γιατί αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία.

Αυτό όλο συνδέεται με το δημοσιονομικό και μακροοικονομικό πλαίσιο που βρίσκεται υπό συνεχή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, με το ζήτημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και με την προετοιμασία της επανόδου της χώρας στις αγορές.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα φυσικά είναι όλη η δέσμη των φορολογικών ζητημάτων, το εθνικό φορολογικό σύστημα, η φορολογία ακινήτων, η φορολογία εισοδήματος, το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, κοκ.

Το τρίτο μεγάλο θέμα είναι η διοικητική μεταρρύθμιση ώστε η χώρα να φανεί συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της αλλά και η κοινωνία να λάβει ένα καθαρό μεταρρυθμιστικό μήνυμα αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και διαφάνειας στο κράτος.

Είναι ανοικτό και τρέχει φυσικά το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για το ��ποίο υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο και είναι αναγκαία η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για να επαναλειτουργήσει άμεσα η δημόσια ραδιοτηλεόραση και για το μεταβατικό και για το οριστικό σχήμα.

Το επόμενο ζήτημα είναι η εξειδίκευση και οριστικοποίηση των θέσεων των δύο κομμάτων για ορισμένα ανοικτά ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων.

Πολύ μεγάλη σημασία έχει επίσης η εξειδίκευση των θεσμικών πρωτοβουλιών για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος, με αποκορύφωση των Αναθεώρηση του Συντάγματος. Εδώ εντάσσεται φυσικά και το ζήτημα της αντιρατσιστικής νομοθεσίας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σημαντικότατο είναι πάντοτε το ζήτημα της υγείας (Δημόσια Νοσοκομεία κ ΕΟΠΠΥ) γιατί συνδέεται και με τη δημοσιονομική κατάσταση, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη συγκράτηση των δαπανών αλλά κυρίως με το επίπεδο των κοινωνικών υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στους πολίτες.

Εξ ίσου σημαντικό ζήτημα είναι τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, κυρίως τα μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας τα οποία το ΠΑΣΟΚ έχει εκπονήσει και παρουσιάσει εδώ και καιρό, και τα οποία μετά την ψήφιση του από τη Βουλή και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις αρμόδιων Υπουργών (Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Βρούτσης) να υλοποιηθούν άμεσα".

Βίντεο star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top