Επιβεβαιώνει και η αυστριακή OMV για τον αγωγό ΤΑΡ: «Χάσαμε»!

Ήταν ο βασικός μέτοχος του Nabucco West

Επιβεβαιώνει και η αυστριακή OMV για τον αγωγό ΤΑΡ: «Χάσαμε»!

Την είδηση που σας έχει μεταδώσει το star.gr για τελική επιλογή του ΤΑΡ για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη, επιβεβαιώνει η αυστριακή ενεργειακή εταιρεία OMV, βασικός μέτοχος του «αντίπαλου δέους» Nabucco West.

Με επίσημη ανακοίνωσή της πριν από λίγη ώρα, η OMV τόνισε ότι ενημερώθηκε γι�� την απόφαση του Shah Deniz και πως νικητής είναι ο ΤΑΡ, καθώς ο αγωγός της Nabucco West έχασε το διαγωνισμό για την μεταφορά φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας στην Κεντρική Ευρώπη. Η OMV, βέβαια, στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει ποιος αγωγός επελέγη, αλλά η μόνη ανταγωνιστική πρόταση είχε γίνει από τον ΤΑΡ.

Στην ίδια ανακοίνωση η OMV αναφέρει ότι θα αποδεχθεί την απόφαση της κοινοπραξίας παρόλο που η ίδια εκτιμά ότι η προσφορά του Nabucco ήταν ανταγωνιστική και πληρούσε όλα τα κριτήρια.

Η τυπική πλέον ανακοίνωση για την επιλογή του κονσόρτιουμ έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Παρασκευή στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα θα γίνει η υπογραφή της συμφωνίας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» από εκπροσώπους της ελληνικήςμ κυβέρνησης και τής ετατρείας που διαχειρίζεται τον αγωγό ΤΑΡ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top