Σαμαράς: Πιάστε τον ταύρο από τα κέρατα!!!

Δείτε όσα είπε ο πρωθυπουργός on και off camera στο πρώτο υπουργικό!

Πρώτη δημοσίευση: 13:37

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει ορίζοντα 4ετίας. Η σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για τη χώρα και είναι πιο απαραίτητη από ποτέ».

Με έμφαση στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα που χτίζεται από πέρυσι ξεκίνησε την ομιλία του στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι σταθερότητα σημαίνει «σταθερά βήματα για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει» και κάλεσε τον καθένα ένα υπουργό ή υφυπουργό να προχωρήσει με τόλμη «σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να βγούμε ενισχυμένοι και μια ώρα αρχύτερα από την κρίση».

«Τις αλλαγές στη χώρα δεν ��ας τις επιβάλλουν. Τις προωθούμε γιατι τις πιστεύουμε και δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, απαριθμώντας τις 3 προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης:

• «Τις επόμενες μέρες να ολοκληρώσουμε διαπραγματεύσεις για τη νέα δόση του δανείου. Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες»

• «Να “τρέξουν” οι προετοιμασίες για ελληνική προεδρία στην ΕΕ»

• «Να φροντίσουμε όλοι ώστε να πιάσουμε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για να αρχίσει από του χρόνου η ανακούφιση»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός οριοθέτησε 2 στόχους για τη νέα κυβέρνηση:

1. Άμεση προτεραιότητα να έρθει μια ώρα αρχύτερα η ανάκαμψη, να έρθουν στη χώρα επενδύσεις, να α��οφύγουμε νέα μέτρα, να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να αναβαθμίσουμε γεωπολιτικά τη χώρα

2. Να διορθώσουμε τις αδικίες των τελευταίων ετών, να παρέχουμε στήριξη στα πιο ασθενή κοινωνικά στρώματα και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του πολίτη

«Πρέπει να ξεκινήσουν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα κάνουν αγνώριστη την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία.

«Κοινός μας αντίπαλος είναι η στασιμότητα και ο κίνδυνος ακυβερνησίας. Μας ενώνει η φιλοδοξία να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Κάποιοι ζουν ακόμη στους εφιάλτες του χθες,. Το δικό μας όνειρο για την Ελλ��δα είναι εφικτό. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Συστάσεις και οδηγός συμπεριφοράς Σαμαρά off κάμερα

«Να σας συγχαρώ όλους. Οι Έλληνες περιμένουν πολλά από σας», είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου μόλις έκλεισαν οι κάμερες.

«Πρέπει να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου», συνέχισε ο Αντώνης , καλώντας τα μέλη της κυβέρνησής του να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τις κομματικές και τις προσωπικές προτεραιότητες.

«Να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Εγώ δουλεύω όλη μέρα και όλες τις ώρες».

«Να στηρίζετε την κυβέρνηση. Να απαντάτε στη Βουλή. Να με ενημερώνετε για τα σχέδιά σας. Οποιοδήποτε πρόβλημα να καταστέλλεται εν τη γένεση του» τόνισε ο πρωθυπουργός, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προσωπικές συμπεριφορές των υπουργών και υφυπουργών. «Θέλω να έχετε δωρικό ύφος. Λίγες εμφανίσεις στην τηλεόραση. Να αποφεύγετε τις θεατρικότητες. Σεμνά και λιτά. Προσέξτε την προσωπική σας συμπεριφορά».

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τους υπουργούς του ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την υπολειπόμενη τριετία και τόνισε: «Δεν είναι κυβέρνηση για έκτακτα προβλήματα».

«Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή απ΄ το να πετύχουμε» είπε τέλος ο πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελ��ς Βενιζέλος!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top