Κουβέλης: Δεν βρέθηκε κοινός τόπος με τους αρχηγούς

"Δεν είναι δική μας ευθύνη που δεν υπήρξε λύση"

Κουβέλης: Δεν βρέθηκε κοινός τόπος με τους αρχηγούς

«Κόκκινο» χτυπάει το πολιτικό σκηνικό της χώρας με τον Φώτη Κουβέλη να κάνει δηλώσεις μετά την διακοπή της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων ενώ συγκάλεσε εκτάκτως σε συνεδριάση την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ για το πρωί της Παρασκευής.

Ο Φώτης Κουβέλης έμεινε αμετακίνητος στην θέση του για την δημιουργία μεταβατικού φορέα με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Δεν προέκυψε συμφωνία αναφορικά με το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με όλους τους εργαζομένους της.» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πριν από λίγο από τα κομματικά γραφεία.

«Το μαύρο ήταν συγκεκριμένη επιλογή όπως και η βίαιη διακοπή συχνοτήτων της ΕΡΤ. Επέμενα καθώς για εμάς δεν πρόκειται για τυπικό και διαδικαστικό ζήτημα αλλά για ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας.» πρόσθεσε.

«Παρά την απόφαση του προέδρου του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες της ΕΡΤ η απόφαση δεν εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα το μαύρο και ότι αυτό συμβολίζει να παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Δεν υπήρξε συμφωνία αλλά επέμενα. Στο κάτω κάτω η αποδοχή αυτής της πρότασης δε θα έβλαπτε την ουσία: να εξορθολιστεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση» υπογράμμισε.

Στην συνέχεια ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ λέει «Ναι σε εξορθολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά όχι σε πράξεις που προσβάλλουν τη νομιμότητα».

Ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση γνώριζε τη θέση της ΔΗΜΑΡ αλλά παρ’ ολ’ αυτά προχώρησε σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, «μια πράξη άρνησης συλλειτουργίας των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση».

«Δεν είναι δική μας ευθύνη που δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος» είπε σε ξεκάθαρο τόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top