Τελευταίες εξελίξεις: Προσπάθεια Σαμαρά για λύση στο παρά-πέντε με νέο σχέδιο

Βενιζέλος: Έχει ραγίσει αλλά να μη σπάσει το γυαλί– ΔΗΜΑΡ: Να κάνει πίσω ο Σαμαράς

Τελευταίες εξελίξεις: Προσπάθεια Σαμαρά για λύση στο παρά-πέντε με νέο σχέδιο

Ούτε να σκέφτεται δε θέλει το ενδεχόμενο εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζοντας ότι θα γκρεμίσει όλη την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι ο κ. Σαμ��ράς επεξεργάζεται λύση λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη των αρχηγών, η οποία θα βασίζεται σε δύο άξονες:

- Ο πρώτος είναι η συμβιβαστική λύση ότι από τη μία η ΕΡΤ δεν επιστρέφει στο παλαιό καθεστώς αλλά από την άλλη ξεκινά τη λειτουργία της άμεσα με μεταβατικό καθεστώς και μικρό αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι ωστόσο θα επιλεγούν από το ΑΣΕΠ.

- Ο δεύτερος άξονας αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν δεδομένου ότι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν να πιάσουν τους στόχους που είχαν βάλει από κοινού οι τρεις αρχηγοί. Με λίγα λόγια, ανοίγεται παράθυρο για ένα μικρό ή μεγαλύτερο ανασχηματισμό.

Βενιζέλος: Έχει ραγίσει αλλά να μη σπάσει το γυαλί - ΔΗΜΑΡ: Να κάνει πίσω ο Σαμαράς

Μεταξύ των τριών εταίρων το κλίμα, πάντως, είναι βαρύ, με τη ΝΔ να κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι έχουν συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ΕΡΤ.

Από την πλευρά της, η Ιπποκράτους τονίζει ότι το πρωταρχικής σημασίας ζήτημα είναι οι σχέσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. «Οι τελευταίες κινήσεις έχουν ραγίσει το γυαλί. Το θέμα είναι να μη σπάσει» τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης μεταξύ των αρχηγών το οποίο πρέπει να τεθεί επί τάπητος. Φυσικά, προϋπόθεση για το οτιδήποτε από πλευράς ΠΑΣΟΚ είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ανάλογη είναι η στάση και της ΔΗΜΑΡ, η οποία δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από τη θέση πως προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε συζήτηση είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη σημειώνουν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι ξεκάθαρος και πετά το μπαλάκι στον Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζοντας πως αυτός είναι που δημιουργήσει το θέμα και αυτός πρέπει τώρα να κάνει ένα βήμα πίσω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top