Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ανησυχία στην κυβέρνηση: Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο συγκαλεί ο Βενιζέλος

Μωραϊτης: Το πρόβλημα είναι ο ανεύθυνος Σαμαράς – Σκανδαλίδης: Να παρατηθεί!

Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ανησυχία στην κυβέρνηση: Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο συγκαλεί ο Βενιζέλος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον απόηχο του λουκέτου στην ΕΡΤ που έχει μονοπωλήσει από χθες την πολιτική επικαιρότητα.

Η συνοχή της κυβέρνησης, μετά το αντιρατσιστικό, μοιάζει να περνά και δεύτερη δοκιμασία, μόνο που αυτή μοιάζει πιο δύσκολη και φέρνει στο προσκήνιο ακόμη και σενάρια για πρόωρες εκλογές…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συγκαλέσει έκτακτο πολιτικό συμβούλιο για τις 15.00 καθώς η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι έκρυθμη.

Ήδη, ο κ. Βενιζέλος έχει επικοινωνήσει με τον Φώτη Κουβέλη για να του κάνει γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να φθάσει αυτή τη φορά στα άκρα, που σημαίνει μέχρι και να ρίξει την κυβέρνηση.

Ήδη, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν κοινή πρόταση νόμου για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ.

Μωραϊτης: Το πρόβλημα είναι ο ανεύθυνος Σαμαράς – Σκανδαλίδης: Να παρατηθεί!

Οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης, πάντως, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτές και σκληρές.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης χαρακτηρίζει «ανεύθυνο» τον Αντώνη Σαμαρά που δυναμιτίζει την συνέχεια της κυβέρνησης και εκβιάζει την κοινωνία.

«Με τις μονομερείς και στα όρια του συντάγματος αποφάσεις του εκβιάζει την κοινωνία και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ένας ανεύθυνος πολιτικός δεν μπορεί πλέον να ηγείται μιας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης» τονίζει ο κ. Μωραΐτης και προσθέτει: «Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η ΕΡΤ για την οποία φυσικά και πρέπει να γίνει εξορθολογισμός δαπανών που θα περιλαμβάνει και δύσκολες αποφάσεις. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αγνοώντας και αιφνιδιάζοντας συνεχώς τους κυβερνητικούς εταίρους, κυβερνά εδώ και μήνες με επικοινωνιακούς όρους αποτυγχάνοντας στους στόχους που έχει θέσει η προγραμματική συμφωνία των κομμάτων».

Μάλιστα, ζητά ανοικτά εκλογές εδώ και τώρα: «Και επειδή αυτές τις κρίσιμες ώρες κάποιοι παίζουν την τύχη της χώρας κορώνα γράμματα, βάζοντας παπαγαλάκια να διατυπώνουν το εκβιαστικό δίλημμα «αυθαιρεσία ή εκλογές», η απάντηση από εμάς θα πρέπει να είναι δεδομένη: Εκλογές».

Να παραιτηθεί καλεί, εξάλλου, τον Αντώνη Σαμαρά ο Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτηρίζοντάς τον «αρχηγό Δεξιάς παλαιάς κοπής».

«Είναι αδιανόητο με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση να περάσει η πραξικομματική και απαράδεκτη απόφαση για την ΕΡΤ. Ο κ. Σαμαράς δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αρχηγός Δεξιάς παλαιάς κοπής. Αν δεν μπορεί και δεν αντέχει να είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ας καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» δήλωσε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top