Μόνο στο Star.gr:Δείτε πόσα εκατομμύρια έκρυβαν από το κράτος οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

"Δεν είμαστε φοροφυγάδες, αυθαίρετο το πόρισμα" λέει το σόι του πρώην υπουργού

Μόνο στο Star.gr:Δείτε πόσα εκατομμύρια έκρυβαν από το κράτος οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Πρώτη δημοσίευση:16:00

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή για τους τέσσερις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δείχνει το πόρισμα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, το οποίο σας παρουσιάζει το star.gr

porismaneo.jpg



Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα το οποίο έχει στα χέρια του το star.gr, οι συγγενείς του πρώην υπουργού, τα ονόματα των οποίων σβήστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ επί υπουργίας Γ.Παπακωνσταντίνου, απέκρυβαν εισοδήματα επί σειρά ετών και συγκεκριμένα από το 1997 έως το 2011, με τη φοροδιαφυγή συνολικά να ανέρχεται στο ποσό «μαμούθ» των 6.304.688, το οποίο μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ!!!Χρήματα τα οποία θα ��πορούσε να είχε βάλει στα ταμεία του, το ελληνικό κράτος!!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα αποκρυβέντα εισοδήματα της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2. 987.660 ευρώ.

Προκλητικά υψηλή ήταν και η φοροδιαφυγή των: Σ. Συκιαρίδη και Α.Ρωσσώνη που απέκρυψαν εισοδήματα 1.666.318,05 και 1.457.210,48 ευρώ, αντίστοιχα.

Η κ.Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είχε «ξεχάσει» να δηλώσει εισοδήματα ύψους 193.499.47 ευρώ

Όπως προκύπτει από τους πίνακες του ΣΔΟΕ, έγινε έλεγχος των δηλωθέντων εισοδημάτων με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν μεγάλες αποκλίσεις από κρυφά και αδήλωτα εισοδήματα.

Δείτε τους πίνακες που δημοσιεύει το star.gr



image.jpg



porisma2.jpg


Συγγενείς Παπακωνσταντίνου: Δεν είμαστε φοροφυγάδες, αυθαίρετο το πόρισμα
Στο πόρισμα επισυνάπτεται επίσης και η απάντηση των συγγενών του πρώην υπουργού. Σε αυτήν αρνούνται κάθε στοιχείο της ερευνάς, αναφέροντας πως οι λογαριασμοί τους έχουν τηρηθεί κατά τη λογιστική τάξη που ίσχυε στη διαδρομή των επίμαχων ετών.

Οι κυρίες Παπακωνσταντίνου και οι κύριοι Συκιαρίδης και Ρωσσώνης επισημαίνουν ότι δεν τους δόθηκε επαρκής προθεσμία απάντησης, με αποτέλεσμα να αναγκασθούν, εκ των εν όντων, στην ανάδειξη από μνήμης στοιχείων σε βάθος πολλών ετών. Τέλος, τονίζουν ότι επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα δικαιώματα τους.
lista.jpg
Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, οι συγγενείς του Γ.Παπακωνσταντίνου μέσω των δικηγόρων τους, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στο σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, χαρακτηρίζοντας "αυθαίρετο" το φερόμενο πόρισμα, το οποίο όπως υποστηρίζουν δεν τους έχει κοινοποιηθεί, ενώ επέρριψαν ευθύνες και στα ΜΜΕ .
«Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το πόρισμα για τον φορολογικό έλεγχο του ΣΔΟΕ . Για την συλλογή στοιχείων το ΣΔΟΕ χρειάστηκε 5 μήνες. Για απάντηση μας δόθηκαν μόλις 10 ημέρες . Μας δηλώθηκε εγγράφως ότι πριν κλείσει η διαδικασία θα αντικρούσουμε και προφορικώς κάθε τυχόν αιτίαση. Προσφερθήκαμε. Ακολούθησε παράνομη άρνηση» τόνισαν, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
dilosi.jpg

Μαρκογιαννάκης: Από το πόρισμα εξαρτάται η τύχη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Νωρίτερα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τόνισε στη ΝΕΤ ότι από το πόρισμα θα κριθεί ο χαρακτήρας των αδικημάτων που αποδίδονται στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Εν τω μεταξύ, για αύριο Τρίτη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο ίδιος απόψε θα παραλάβει από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top