«Έκρηξη» του γαλάζιου αντιπροέδρου της Βουλής Καλαντζή εναντίον Στουρνάρα!

Επειδή δεν προσήλθε να απαντήσει σε ερώτηση στη Βουλή

«Έκρηξη» του γαλάζιου αντιπροέδρου της Βουλής Καλαντζή εναντίον Στουρνάρα!

Για πολλοστή φορά, υπουργοί απουσίαζαν και σήμερα από τη Βουλή για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, που είναι μάλιστα και κυβερνητικός βουλευτής.

Αφορμή ήταν η απουσία του υπουργού Οικονομικών, που δεν ήρθε για να απαντήσει σε ερώτηση του Καβαλιώτη βουλευτή, ο οποίος δεν δίστασε να πει ότι ο κ. Στουρνάρας επικαλέστηκε ψεύτικη δικαιολογία για να μην εμφανιστεί.

«Εκ συστήματος κάποιοι υπουργοί και μάλιστα κάποιοι που δεν έχουν εκλεγεί με τη ψήφο του ελληνικού λαού, δεν έρχονται να απαντήσουν σε ερωτήσεις συναδέλφων...» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στον ΥΠΟΙΚ, λέγοντας:

«Είπε ότι δεν μπορεί να έρθει επειδή έχει την τρόικα, αλλά αυτό είναι ψέμα... η τρόικα θα έρθει τη Δευτέρα, άρα υπήρχε χρόνος...».

Την δυσφορία του συμμερίστηκε λίγο αργότερα ο έτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, ο «πράσινος» Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Καταλαβαίνω την πικρία σας και τη δυσφορία συναδέλφων για τη μη προσέλευση των υπουργών στη Βουλή... Πράγματι σήμερα θα συζητηθούν μόνο οι 5 από τις 15 ερωτήσεις».

Δεν έχασε επίσης την ευκαιρία να «ξιφουλκήσει» κατά του υπουργού Οικονομικών η βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Γιαταγάνα : «Ο κ. Στουρνάρας συστηματικά περιφρονεί τη Βουλή, δεν έρχεται να απαντήσει».

Ο Πρόεδρος της Βουλής έχει θέσει πολλές φορές στον ίδιο τον Πρωθυπουργό το θέμα της απουσίας των υπουργών, αλλά δεν φαίνεται να έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

Κάποιοι βουλευτές μάλιστα φτάνουν στο σημείο να ευχαριστούν θερμά τους υπουργούς που εμφανίζονται για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους, όπως έπραξε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top