Βουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος: που πήγαν τα λεφτά του Ταμείου Μολυβιάτη;

Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου

Βουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος: που πήγαν τα λεφτά του Ταμείου Μολυβιάτη;
«Τι έγιναν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη;» είναι το ερώτημα που θέτουν οι βουλευτές από την επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου.

Οι βουλευτές της επιτροπής περιβάλλοντος ξεσπούν στο δημοτικό μέγαρο του Πύργου και ζητούν να μάθουν τι έγιναν τα χρήματα του ειδικού ταμείου εκτάκτων αναγκών Μολυβιάτη, ένα ποσό που ξεπέρασε τα 200.000.000 ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί για έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές. Κι αυτό την ίδια στιγμή που μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία έδωσε ζωή στην περιοχή.

«Υπάρχουν παραλείψεις από την πολιτεία. Να αποδοθούν οι πόροι του ταμειου Μολυβιατη στους κατοίκους που τους οφείλονται» δήλωσε ο βουλευτής Τιμολέων Κοψαχείλης (ΝΔ).
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κάτοικοι του χωριού Μάκιστος και της Αρτέμιδας μένουν τους περισσότερους μήνες αποκλεισμένοι στα νεόκτιστα σπίτια τους , επειδή δεν υπάρχει δρόμος της προκοπής.
«Φτάσαμε 7 χρόνια μετά και δεν έχουν δοθεί χρήματα για τις αποκαταστάσεις. Αν δεν είχε γίνει η δωρεά αυτό το χωριό δεν θα υπήρχε αυτή τη στιγμή. Ο δρόμος είναι σε κακή κατάσταση» ανέφερε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή.

Η κάμερα του star στο παρελθόν είχε βρεθεί στις πυρόπληκτες περιοχές, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί πως και που ξοδεύτηκαν τα πρώτα 80.000.000 ευρώ από το ταμείο Μολυβιάτη για υποδομές και έργα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα, έμειναν άστεγοι πραγματικοί πυρόπληκτοι και απέκτησαν πολυτελή σπίτια κάποιοι που είχαν απλά μισογκρεμισμένες καλύβες που μάλιστα δεν είχαν καεί! «Να αποδοθεί ο λογιστικός έλεγχος του ταμείου Μολυβιάτη για τα χρήματα ��ου μαζεύτηκαν για τους κατοίκους» ζήτησε η Κατερίνα Ιγγλέση, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, με συνεχείς παρεμβάσεις και ερωτήσεις της Διονυσίας Αυγερινοπούλου, βουλευτού της ΝΔ και προέδρου της επιτροπής περιβάλλοντος στη Βουλή, τα χρήματα του Ταμείου για τους πυρόπληκτους , με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι ξανά διαθέσιμα για τους πυρόπληκτους, ενώ όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έχει δημοπρατηθεί ο δρόμος.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

«Όλοι οι κάτοικοι στην Μάκιστο στέλνουν τις ευχαριστίες στο ίδρυμα Βαρδινογιάννη που ήρθε εδώ η ίδια είδε τους κατοίκους και αποφάσισε να φτιάξει το χωριό με σεβασμό στο περιβάλλον» δήλωσε επίσης η Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Το χωριό Μάκιστος που είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά από την πύρινη λαίλαπα «αναστήθηκε» και πάλι χάρη στην πρωτοβουλία του ομίλου Βαρδινογιάννη που κατασκεύασε 70 ανεξάρτητες κατοικίες, 2 εκκλησίες και διαμόρφωσε την κεντρική πλατεία.

«Άξιοι συγχαρητηρίων αυτοί οι άνθρωποι που βοήθησαν να γίνει το χωριό τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, βουλευτής των ΑΝΕΛ, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε: «Σοβαρή πρωτοβουλία η δωρεά στο χωριό, ένα από τα πιο σοβαρά πράγματα που έγιναν από ιδιώτες. Πρέπει και η πολιτεία να συμβάλλει να αποζημιωθούν οι άνθρωποι».

Για την ιστορία, σήμερα, μετά από επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών απομένουν από το ταμείο Μολυβιάτη 92,7 εκατομμύρια Ευρώ που βρίσκονται κατατεθειμένα στο λογαριασμό Αρωγής Πυροπλήκτων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top